Membres de l'organització de la FESC 2020 després de l'acte de cloenda
Membres de l'organització de la FESC 2020 després de l'acte de cloenda | XES
25/11/2020
Les més de 90 xerrades i debats que s’hi han retransmès en directe durant l’últim mes han despertat l’interès de prop de 2.500 persones | La FESC 2020 ha tingut lloc en una plataforma digital creada per a l’ocasió amb eines de codi obert i programari lliure
Treballs agraris en un dels horts d’Eixarcolant
Treballs agraris en un dels horts d’Eixarcolant
Aleix Auber
29/10/2020
L’entitat de l’Anoia ha professionalitzat part de les seves tasques amb la constitució d’una cooperativa la tardor de 2019 | Eixarcolant treballa per la constitució del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, que ha de permetre un canvi de model productiu i ser una font de dinamització econòmica
Nou de les deu sòcies de la cooperativa juvenil. A la foto, feta abans de la pandèmia de la Covid-19, hi falta Isabel Ortuño
Nou de les deu sòcies de la cooperativa juvenil. A la foto, feta abans de la pandèmia de la Covid-19, hi falta Isabel Ortuño | Josep Comajoan
Josep Comajoan
23/10/2020
Deu noies van constituir al novembre el que es considera la primera cooperativa de joves de Catalunya | La Cooperativa Juvenil Collsuspina tanca el primer curs d’activitat amb una donació a una associació de lluita contra el càncer infantil i per equipar el punt jove del poble
Yayo Herrero: «El pes gros del confinament s’ha gestionat dins les cases. I molt menys visibles que els serveis públics van ser les mestresses de casa»
Yayo Herrero: «El pes gros del confinament s’ha gestionat dins les cases. I molt menys visibles que els serveis públics van ser les mestresses de casa» | Aleix Auber
Mar Carrera Vendrell
23/10/2020
Entrevista a Yayo Herrero, antropòloga, educadora social i enginyera tècnica agrícola, una veu potent del feminisme i l’ecologisme | Convidada a Osona en motiu de la fira alTERna’t i el certamen literari El Porc del Demà, defensa que cal pensar altres formes de produir, consumir, treballar i protegir la gent
Un dels estands de la FESC 2019, en format presencial al recinte Fabra i Coats de Barcelona
Un dels estands de la FESC 2019, en format presencial al recinte Fabra i Coats de Barcelona | XES
22/10/2020
La FESC amplia la seva activitat a tot un mes, del 23 d’octubre al 22 de novembre, i es podrà seguir majoritàriament a través d’un nou web concebut expressament per a l’ocasió​ | Més enllà dels debats i xerrades, el web proposarà un passeig per uns nous espais on es podran conèixer les més de 180 expositores de 15 sectors diferents de l’economia solidària | L’eix temàtic de la novena edició és la transició ecosocial i visibilitzar les alternatives existents a l’extractivisme i l’acumulació de capitals que han derivat en emergència climàtica i pandèmies com la Covid 19
Annaïs Sastre és una de les sòcies treballadores de la cooperativa Arran de Terra
Annaïs Sastre és una de les sòcies treballadores de la cooperativa Arran de Terra | Arran de Terra
Sara Blázquez
24/07/2020
Entrevista a Annaïs Sastre, sòcia treballadora de la cooperativa Arran de Terra, feta durant el confinament i publicada originalment al número 443 de la revista Cooperació Catalana | «Cal construir circuits curts i sistemes de comercialització en els que la pagesia tingui veu i vot»
Repartiment d’aliments de la campanya #TotesATaula impulsada des de la cooperativa Opcions
Repartiment d’aliments de la campanya #TotesATaula impulsada des de la cooperativa Opcions | Opcions
Josep Comajoan
05/07/2020
Balanç de tres mesos i mig de resposta de l'economia solidària davant la crisi sanitària que de seguida va veure's que es convertiria en crisi social i econòmica | Iniciatives com el #FonsCooperatiuESS, #TotesATaula o #AbastimentAgroecològic han servit per pal·liar alguns dels efectes més immediats de la crisi
La gira de Txarango combinarà música i arts escèniques
La gira de Txarango combinarà música i arts escèniques
Josep Comajoan | Sara Borrella
27/12/2019
L’economia social i solidària tindrà una presència central en l’última gira de la banda d’Osona i el Ripollès | El grup ven les entrades a través de la cooperativa Ticketic, tindrà un espai gastronòmic gestionat per cooperatives i amb una nova cervesa artesana i cooperativa fruit d’un ambiciós projecte del qual també formen part del grup motor
Visitants a la FESC aquest diumenge al matí
Visitants a la FESC aquest diumenge al matí | XES
27/10/2019
Més de 200 entitats expositores i un centenar d’activitats han conformat la vuitena edició de la fira organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària | S’hi han fet intercanvis per valor de prop de 30.000 ecosols la moneda social i única amb la qual s’ha pogut comprar i vendre a la FESC
Els deu membres del grup de música i cooperativa Txarango a l’estudi de gravació
Els deu membres del grup de música i cooperativa Txarango a l’estudi de gravació | Bernat Almirall
Núria Farrés
09/09/2019
Reportatge sobre la conversió en cooperativa del conegut grup musical osonenc i ripollenc | «La cooperativa no és només un instrument sinó que també és una opció política»
El consell rector de Cuidem Lluçanès. D’esquerra a dreta, Deirdre Crowley, Anna Salas, Sandra Martínez, Montse Argila, Mercè Panyella i Isaac Peraire
El consell rector de Cuidem Lluçanès. D’esquerra a dreta, Deirdre Crowley, Anna Salas, Sandra Martínez, Montse Argila, Mercè Panyella i Isaac Peraire | Josep Comajoan
Josep Comajoan
30/07/2019
La cooperativa, que ofereix serveis d'acompanyament i de cura a la llar, entre altres, ja ha superat les 180 persones sòcies en poc més d'un any de vida | Un dels reptes al qual s'enfronten és conscienciar que la dignificació del sector comporta un cost que hauria d'assumir en part l'usuari final
Els cinc socis de la cooperativa Mas Les Vinyes amb els quatre infants amb qui formen els tres nuclis familiars que viuen i treballen a la masia Les Vinyes
Els cinc socis de la cooperativa Mas Les Vinyes amb els quatre infants amb qui formen els tres nuclis familiars que viuen i treballen a la masia Les Vinyes | Mas Les Vinyes
Núria Farrés
11/07/2019
Mas Les Vinyes, una cooperativa de treball que gestiona un projecte de permacultura al Lluçanès | «Col·laborem i creem sinergies amb la gent d'aquí en molts aspectes, no només econòmics sinó també socials i culturals»
L'Amèlia, l'Alba, en Gerard i la Marta, els acompanyants de Riu Sora i socis de la cooperativa La Llera
L'Amèlia, l'Alba, en Gerard i la Marta, els acompanyants de Riu Sora i socis de la cooperativa La Llera | Núria Farrés
Núria Farrés
16/05/2019
La Llera és la cooperativa que gestiona Riu, un projecte d'educació viva i lliure a l'Ajuntament de Sora | «L’escola ha estat un motor per al poble: s’ha omplert de vida diària»
La pràctica totalitat de l'equip de Mengem Osona, a la botiga del carrer Joan Serrallonga de Vic
La pràctica totalitat de l'equip de Mengem Osona, a la botiga del carrer Joan Serrallonga de Vic | Sara Blázquez
Josep Comajoan
24/04/2019
L’associació de productors i consumidors agroecològics Mengem Osona ja ha arribat a les 50 persones sòcies | Productors i consumidors gestionen conjuntament la botiga de Vic, on venen majoritàriament productes propis o de productors de proximitat amb qui tenen contacte directe sense intermediaris | El projecte, sense ànim de lucre i pioner a la comarca, està basat en models d’èxit ja existents en altres països i potencia el producte ecològic, fresc i de qualitat i produït el més a prop possible
L’Alba Martínez i la Laia Boada, les dues sòcies de la cooperativa Queviures Bé!
L’Alba Martínez i la Laia Boada, les dues sòcies de la cooperativa Queviures Bé! | Eduardo Laborda
Núria Farrés
08/04/2019
Una cooperativa que és alhora botiga, cafeteria i espai social revitalitza la població de Sant Jaume Sesoliveres, a l'Anoia | «Donem un servei al poble, als pobles del voltant i també a les cases disseminades»
En Mario, l’Albert i en Javier, els tres socis treballadors de la cooperativa Drop Campers
En Mario, l’Albert i en Javier, els tres socis treballadors de la cooperativa Drop Campers | © Drop Campers SCC
Núria Farrés
19/03/2019
Una cooperativa de construcció i venda de minicaravanes artesanals de La Beguda Alta importa el model teardrop | Drop Campers utilitza el sistema americà de construcció: els materials principals de les minicaravanes són la fusta i l’alumini
Manel Macià, Montse Niubó i Ivan Hernández, tres dels quatre socis de Mas Corcó Pagesos Forners. Hi falta Debby Parris
Manel Macià, Montse Niubó i Ivan Hernández, tres dels quatre socis de Mas Corcó Pagesos Forners. Hi falta Debby Parris | Sara Blázquez
Josep Comajoan
05/01/2019
Un forn situat entre els camps de cererals de la Teuleria de Corcó importa l’esperit dels ‘paysan-boulangeurs’ francesos a Manlleu | El forn de la cooperativa Mas Corcó Pagesos Forners utilitza varietats tradicionals i antigues recuperades en els camps que es cultiven ells mateixos
Miguel Ángel Serrano, Pilar Rodríguez i Katerina Peressini al forn Massa mare del carrer Sant Pau de Vic
Miguel Ángel Serrano, Pilar Rodríguez i Katerina Peressini al forn Massa mare del carrer Sant Pau de Vic | Sara Blázquez
Sara Blázquez
26/09/2018
Massa mare és un forn de pa cooperatiu que treballa amb cereals antics, massa mare i productes locals i ecològics | «Creiem que el fet de ser cooperativa té molts avantatges a nivell d’implicació, tothom se sent part del projecte, amb la mateixa veu i la mateixa capacitat de decisió»
El ramat del Serradet sortint del corral després de la munyida del matí
El ramat del Serradet sortint del corral després de la munyida del matí | Anna Jordana
Josep Comajoan
03/09/2018
Aquesta cooperativa elaboradora de formatge d'ovella és fruit de la inquietud de tres joves manlleuencs per fer les coses diferents a pagès | Només fan parir a les ovelles un cop a l'any i això els permet dotar de més benestar al bestiar i alhora a les persones que treballen al Serradet
Toni Lodeiro, durant l'entrevista
Toni Lodeiro, durant l'entrevista | Anna Jordana
Josep Comajoan
27/05/2018
«A Food Coop, el supermercat cooperatiu de Brooklyn, tota persona, i són 16.000 sòcies, ha de fer un torn de 2,45 hores al mes, i això diuen que aconsegueix abaratir els preus entre un 30% i un 40%» | «A vegades l’augment d’escala i la professionalització, no només no fa perdre coherència sinó que et permet guanyar-ne»
Pàgina 1 de 1