En Moviment | Llibres

Presenten a Vic 'Els que manen', un llibre sobre les 50 famílies que mouen els fils a Catalunya

La presentació és aquest dijous a la Muntanya de Llibres

Miquel Macià i Pep Martí repassen al llarg de 644 pàgines la trajectòria de diverses nissagues empresarials catalanes que des del poder econòmic també han influït en el polític

​Qui és el gegant de l’agroindústria que el Grup de Defensa del Ter ha portat a la Fiscalia?

| 28/03/2022 a les 18:02h
Arxivat a: En moviment, Els que manen, llibres, Miquel Macià, Pep Martí, periodisme, empresaris, poder econòmic
Imatge il·lustrativa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 28/03/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous es presenta a Vic el llibre 'Els que manen', dels periodistes Miquel Macià i Pep Martí. El llibre, tal com diu el subtítol del volum, explica «la vida i miracle de les 50 famílies que mouen els fils de Catalunya». Aquelles famílies que, des del poder econòmic, controlen també el poder polític. La presentació del llibre, editat per Saldonar, es fa dijous a 2/4 de 7 del vespre a la Muntanya de Libres, i anirà a càrrec de Miquel Macià, autor i director de Nació Digital; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital, i Josep Comajoan, periodista de Setembre.

El llibre repassa al llarg de 644 pàgines la trajectòria de diverses nissagues empresarials catalanes, de les més antigues com els Cambó, Vidal-Quadras, Güell, Millet o Samaranch, a noms més moderns del poder financer més recent, com Isidre Fainé, Josep Oliu, Salvador Alemany o Carles Tusquets, passant pels que des del sector mediàtic o cultural han modelat al seu gust l'opinió pública, dels Godó a Jaume Roures i Mediapro, passant pels Lara de Planeta o Lluís Bassat. El sector comercial, de begudes, jocs i hotel són el preàmbul abans d'arribar a aquells que han assentat el seu poder des de comarques, com els Vall Companys, Jaume Alsina i bonÀrea, Josep Terradellas o Joan Font i Bon Preu.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Imatge il·lustrativa
Sara Blázquez Castells
La primera de nou rutes cooperatives combina la tradició industrial amb el paisatge i la gastronomia de la Catalunya Central | L’escapada s’atura en diferents projectes cooperatius i transformadors, com el primer supermercat cooperatiu de Catalunya, el Celler Cooperatiu d’Artés, Sambucus o Can Magi
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies.
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies. | Sara Blázquez Castells
Anna Pujol Navarro
«Hem de prendre consciència per sortir d’aquesta dinàmica de consum bèstia i ferotge» | «Cada segon, a escala internacional, s’aboca un camió ple de roba que no s’aprofita»
L'acte va incloure una lectura de poesia palestina traduïda al català
L'acte va incloure una lectura de poesia palestina traduïda al català
Roser Iborra
Crònica de Roser Iborra de l'acte organitzat dissabte a Manlleu pel Casal Boira Baixa | «No fa falta gaire res més: només la gent, transportant cossos o llegint, o escoltant, per dir que ja n’hi ha prou, que no volem formar part dels silencis còmplices que permeten el genocidi»