El diacrític

Només la gent: Manlleu per Palestina

Crònica de Roser Iborra de l'acte organitzat dissabte a Manlleu pel Casal Boira Baixa

«No fa falta gaire res més: només la gent, transportant cossos o llegint, o escoltant, per dir que ja n’hi ha prou, que no volem formar part dels silencis còmplices que permeten el genocidi»

Una cova de runa

| 15/04/2024 a les 17:12h
Especial: El Diacrític
Arxivat a: El Diacrític, Palestina, Gaza, genocidi, palestina
L'acte va incloure una lectura de poesia palestina traduïda al català
L'acte va incloure una lectura de poesia palestina traduïda al català
El dia 13 d’abril de 2024, a Manlleu, serà recordat com el dia de Palestina. A tocar del mercat, unes quantes cadires, unes paradetes de te i pastes magrebines, de material i informació, un micro i una bandera, van ser suficients per començar un acte emotiu i potent alhora.

La lectura de poesia palestina va alternar amb missatges de solidaritat i de denúncia, mentre les mortalles de cossos simulats, una instal·lació que va anar creixent al mateix ritme que les paraules, ens posava un nus al cor.

I és que no fa falta gaire res més: només la gent, transportant cossos o llegint, o escoltant, per dir  que ja n’hi ha prou, que no volem formar part dels silencis còmplices que permeten el genocidi.

Al cap de sis mesos des de l’última invasió, ja hi ha més de 40.000 morts palestins, 14.000 dels quals nens i nadons, a més dels milers de ferits. S’han tirat bombes als hospitals, s’han deixat morir nadons a les incubadores, s’han assassinat metges i infermeres, periodistes. I tot això continua. No és una guerra, és un genocidi.

Aquesta nostra veu, per petita que sigui,  ha de continuar. A cada poble, a cada plaça. 

Hi serem.
 
 
 

Tres imatges més de l'acte de dissabte a Manlleu

Persones guanyadores de l'edició 2023.
Persones guanyadores de l'edició 2023. | Fundació Roca Galés
El termini per presentar els treballs és fins al 22 de juliol | Els guardons valoren que les recerques presentades donin respostes a problemes actuals de la societat i que tinguin una perspectiva de gènere | S’hi poden inscriure investigacions tant individuals com col·lectives
Imatge de l'edició 2023 de la festa.
Imatge de l'edició 2023 de la festa. | Arxiu Festa del Riu
Anna Pujol Navarro
La festa comptarà amb activitats per a tots els públics i tindrà el parc Josep Vidal com a epicentre el divendres 24 i el dissabte 25 de maig | Reggae per Xics i Boom boom fighters són els grups que tocaran el dissabte a la tarda-vespre
Representants de les tres entitats organitzadores de l'Escola del Col·lapse, amb el cartell del cicle
Representants de les tres entitats organitzadores de l'Escola del Col·lapse, amb el cartell del cicle | Sara Blázquez
L'Escola del Col·lapse és un espai de pensament i creació col·lectiu impulsat per la Comunalitat de Vic, conjuntament amb El Refugi i l'Associació Terra Fèrtil | La primera sessió de l’Escola del Col·lapse és farà el diumenge 26 de maig a l’espai El Refugi de la Guixa i pretén ser una sessió introductòria, sota el títol «Davant del col·lapse, escenaris futurs»