En Moviment | Lluita internacionalista

​Nova concentració a Vic en favor de Palestina

Es farà aquest dimecres al migdia a la plaça Major en el marc de l’aturada laboral convocada a partir de les 12 del migdia

Saad Omar: «Israel ha fet coses semblants a les que van patir els jueus durant l’Holocaust, aquest genocidi forma part d’una neteja ètnica»

| 05/02/2024 a les 07:48h
Arxivat a: En moviment, Palestina, Gaza, Israel
Imatge il·lustrativa
Aquest dimecres hi ha convocada una concentració a la plaça Major de Vic en favor de Palestina. La concentració serà a 2/4 d’1 del migdia en el marc de l’aturada laboral convocada a partir de les 12. La jornada de lluita es clourà a la tarda amb una manifestació a Barcelona. La manifestació començarà a les 6 de la tarda al parc del Clot.

La jornada de lluita es convoca aquest dimecres coincidint amb els quatre mesos de l’incii del genocidi que Israel està perpetrant sobre el poble palestí a la franja de Gaza, i que tal com s’exposa en la convocatòria, és la culminació a 16 anys de bloqueig i 75 anys de neteja ètnica i colonialisme a tota Palestina. 

L’aturada laboral ha estat convocada oficialment pels sindicats CGT i IAC per facilitar la participació de les persones treballadores en les concentracions convocades en diferents ciutats del país.

En el manifest de la jornada es recalca que no es pot ni es vol normalitzar el genocidi. «Volem que les palestines sàpiguen que no estan soles en la legítima resistència contra el colonialisme i l’imperialisme», afegeixen. «Ens neguem a continuar amb les nostres vides tancant els ulls davant del genocidi del poble palestí», continua dient el manifest, alhora que denuncia les complicitats dels governs i les empreses occidentals que armen, financen i protegeixen l’estat d’Israel.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Imatge il·lustrativa
La primera sessió serà el 26 de maig a l’espai El Refugi de la Guixa | Totes les sessions tindran una part teòrica al matí i una de més pràctica i lúdica a la tarda
Organitzadors i guardonats del concurs d'il·lustració, dijous a l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló
Organitzadors i guardonats del concurs d'il·lustració, dijous a l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló
Josep Comajoan Colomé
Dijous es van lliurar a Torelló els reconeixements a les tres persones guanyadores del certamen d’il·lustració del mateix nom | Els relats han d’estar inspirats en les deu il·lustracions finalistes i tant poden ser del gènere distòpic com utòpic
Silvina Merino a l'entrada del local de Creadoness.
Silvina Merino a l'entrada del local de Creadoness. | Anna Pujol Navarro
Anna Pujol Navarro
Entrevista a una de les creadores de l'associació ètica de moda sostenible situada al carrer Robadors de Barcelona | «La nomenclatura economia social és molt europea, però el que significa, al sud global, hi existeix des de fa molt de temps»