En Moviment | Lluita internacionalista

​Nova concentració a Vic en favor de Palestina

Es farà aquest dimecres al migdia a la plaça Major en el marc de l’aturada laboral convocada a partir de les 12 del migdia

Saad Omar: «Israel ha fet coses semblants a les que van patir els jueus durant l’Holocaust, aquest genocidi forma part d’una neteja ètnica»

| 05/02/2024 a les 07:48h
Arxivat a: En moviment, Palestina, Gaza, Israel
Imatge il·lustrativa
Aquest dimecres hi ha convocada una concentració a la plaça Major de Vic en favor de Palestina. La concentració serà a 2/4 d’1 del migdia en el marc de l’aturada laboral convocada a partir de les 12. La jornada de lluita es clourà a la tarda amb una manifestació a Barcelona. La manifestació començarà a les 6 de la tarda al parc del Clot.

La jornada de lluita es convoca aquest dimecres coincidint amb els quatre mesos de l’incii del genocidi que Israel està perpetrant sobre el poble palestí a la franja de Gaza, i que tal com s’exposa en la convocatòria, és la culminació a 16 anys de bloqueig i 75 anys de neteja ètnica i colonialisme a tota Palestina. 

L’aturada laboral ha estat convocada oficialment pels sindicats CGT i IAC per facilitar la participació de les persones treballadores en les concentracions convocades en diferents ciutats del país.

En el manifest de la jornada es recalca que no es pot ni es vol normalitzar el genocidi. «Volem que les palestines sàpiguen que no estan soles en la legítima resistència contra el colonialisme i l’imperialisme», afegeixen. «Ens neguem a continuar amb les nostres vides tancant els ulls davant del genocidi del poble palestí», continua dient el manifest, alhora que denuncia les complicitats dels governs i les empreses occidentals que armen, financen i protegeixen l’estat d’Israel.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Moment de la roda de premsa.
Moment de la roda de premsa.
Aquest matí diversos col·lectius i entitats han presentat en roda de premsa la manifestació unitària PROU! – Posem límits al turisme, que tindrà lloc el dissabte 6 de juliol a Barcelona | En paral·lel, a Girona, també han fet públic el Manifest per la Reducció de l’Activitat Turística, elaborat per l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic, amb més de 200 signatures individuals, moltes de les quals de veus conegudes del món de la cultura i la ciència
Pep Divins i Aynés (Llobera, 1951) és lector, pastor i poeta, en aquest ordre.
Pep Divins i Aynés (Llobera, 1951) és lector, pastor i poeta, en aquest ordre. | Maria Moreno Viladrich
Maria Moreno Viladrich
Entrevista a Pep Divins i Aynés (Llobera, 1951), lector, pastor i poeta, en aquest ordre. Signa 'La cultura del blat. Records d'infantesa a Llobera', editat per l'Arxiu Comarcal del Solsonès i el Centre d'Estudis Lacetans amb la col·laboració del Museu de Solsona | Divins recull més d'un miler de mots i locucions que, per relaxació fonètica, prenen formes que disten de la normativa. Són paraules d'allò més arrelades a la dimensió popular que han sobreviscut a la normalització i que, avui, conformen un llenguatge après, fondo, ple de sentit, i, de retruc, una cultura que en múltiples prismes s'ha situat sovint al marge de la cultura oficial.
Alba Hierro intervenint a la primera sessió de l'Escola del Col·lapse
Alba Hierro intervenint a la primera sessió de l'Escola del Col·lapse | Sara Blázquez Castells
Alba Hierro, Helena Majó, Pau Llonch i Mario Ríos van ser els ponents introductoris en la primera sessió de l'Escola del Col·lapse | Publiquem el vídeo complet i la relatoria de la jornada