En moviment | Món cooperatiu

​Neix la primera edició de la Universitat d’Estiu del Cooperativisme

Organitzada per la Confederació de Cooperatives de Catalunya, es farà els dies 5, 6 i 7 de juliol a Barcelona

La UESCOOP reunirà per primera vegada el món acadèmic, professionals, l’administració pública i les entitats del moviment cooperatiu

Els infants d’entre 4 i 12 anys també tindran un espai propi, la Uni Petita, una iniciativa lúdica per descobrir el cooperativisme

Jackson: Cooperació i empoderament negre

| 30/05/2023 a les 18:47h
Arxivat a: En moviment, Universitat d'Estiu del Cooperativisme, uescoop, Confederació de Cooperatives de Catalunya, cooperativisme, economia social i solidària, cooperatives, món cooperatiu
Imatge il·lustrativa
La Confederació de Cooperatives de Catalunya organitza la primera edició de la Universitat d’Estiu del Cooperativisme (UESCOOP) els propers 5, 6 i 7 de juliol a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Un espai pioner de treball i pensament crític que reunirà els agents transformadors del cooperativisme per reflexionar sobre el present i encarar els reptes futurs -ambientals, socials i econòmics- des d’una mirada local i alhora internacional.

La proposta d’aprenentatge és des del debat, el diàleg i la reflexió, on aprendre i dissenyar a través de la cooperació, la intervenció i la cocreació de les línies de treball, propostes i accions per a vehicular entre tots els actors.

Per primera vegada, la UESCOOP reunirà tots els agents que influeixen en el canvi de model econòmic: el món acadèmic i professional, l’administració pública, el moviment cooperatiu, i les entitats representatives de la promoció i el foment del cooperativisme. El programa acadèmic combina una trentena de propostes, entre sessions teòriques de reflexió i debat i activitats vivencials al voltant de tres grans eixos: futurs i estratègies, equips i organitzacions i creixement i innovació. En les pròximes setmanes s’anunciaran els ponents de cadascuna de les sessions.

La UESCOOP està oberta a tothom i aquelles persones que vulguin assistir-hi ja es poden inscriure a través del web cooperativescatalunya.coop fins al 22 de juny. La matrícula té un preu general de 150 euros, però hi ha descomptes o gratuïtat per a cooperatives federades, administracions públiques, estudiants, etc.

L’esdeveniment marcarà les principals línies d’un pla de treball estratègic del cooperativisme que es treballarà al llarg de l’any fins a la següent edició de la UESCOOP.

Uni Petita, la proposta per començar a sembrar la llavor del futur

UESCOOP oferirà un espai propi gratuït per a infants de 4 a 12 anys, una proposta conciliadora per a les famílies que vulguin assistir a les jornades d’adults.

Es tracta d’una iniciativa innovadora, integradora, inclusiva i accessible per a totes les criatures. Un espai per començar a aventurar-se en el cooperativisme, viure i experimentar de primera mà com cooperar de forma lúdica i educativa al llarg de tres matins plens de jocs i reptes.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
'Tot era massa fràgil' descriu dos escenaris, el de 2025, precol·lapse ecològic, i el de 2045, on Catalunya viu sota un règim totalitari
'Tot era massa fràgil' descriu dos escenaris, el de 2025, precol·lapse ecològic, i el de 2045, on Catalunya viu sota un règim totalitari | Carme Cara
Jordi Martí Font
Crítica de Jordi Martí Font de la novel·la 'Tot era massa fràgil', de Rubèn Suriñach | «Ara toca pensar-hi i parlar-ne perquè el que ens conta Rubèn Suriñach en aquestes pàgines no és, desgraciadament, només una novel·la de ficció»
Un moment de la rua pel centre de Torelló
Un moment de la rua pel centre de Torelló
Susanna Mary
Susanna Mary s'estrena a Setembre amb una crònica de l'acte de divendres a Torelló contra els assassinats masclistes | «El patriarcat té arrels profundes, el dolor també. La ràbia, també»
«La por que ens feia la bruixa, ara ens la pot fer la immigració que volen que identifiquem com l’esca dels nostres mals»
«La por que ens feia la bruixa, ara ens la pot fer la immigració que volen que identifiquem com l’esca dels nostres mals» | Asmus Koefoed
Carme Brugarola
«L'extrema dreta vol que retornem a l’esgarriada edat mitjana on els homes benaurats torturaven les estigmatitzades dones malèfiques» | «La simplicitat dels missatges de l’extrema dreta activen la por ancestral que ens paralitza: no es fan preguntes, no es pensa»