En moviment | Món cooperatiu

​Neix la primera edició de la Universitat d’Estiu del Cooperativisme

Organitzada per la Confederació de Cooperatives de Catalunya, es farà els dies 5, 6 i 7 de juliol a Barcelona

La UESCOOP reunirà per primera vegada el món acadèmic, professionals, l’administració pública i les entitats del moviment cooperatiu

Els infants d’entre 4 i 12 anys també tindran un espai propi, la Uni Petita, una iniciativa lúdica per descobrir el cooperativisme

Jackson: Cooperació i empoderament negre

| 30/05/2023 a les 18:47h
Arxivat a: En moviment, Universitat d'Estiu del Cooperativisme, uescoop, Confederació de Cooperatives de Catalunya, cooperativisme, economia social i solidària, cooperatives, món cooperatiu
Imatge il·lustrativa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 30/05/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Confederació de Cooperatives de Catalunya organitza la primera edició de la Universitat d’Estiu del Cooperativisme (UESCOOP) els propers 5, 6 i 7 de juliol a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Un espai pioner de treball i pensament crític que reunirà els agents transformadors del cooperativisme per reflexionar sobre el present i encarar els reptes futurs -ambientals, socials i econòmics- des d’una mirada local i alhora internacional.

La proposta d’aprenentatge és des del debat, el diàleg i la reflexió, on aprendre i dissenyar a través de la cooperació, la intervenció i la cocreació de les línies de treball, propostes i accions per a vehicular entre tots els actors.

Per primera vegada, la UESCOOP reunirà tots els agents que influeixen en el canvi de model econòmic: el món acadèmic i professional, l’administració pública, el moviment cooperatiu, i les entitats representatives de la promoció i el foment del cooperativisme. El programa acadèmic combina una trentena de propostes, entre sessions teòriques de reflexió i debat i activitats vivencials al voltant de tres grans eixos: futurs i estratègies, equips i organitzacions i creixement i innovació. En les pròximes setmanes s’anunciaran els ponents de cadascuna de les sessions.

La UESCOOP està oberta a tothom i aquelles persones que vulguin assistir-hi ja es poden inscriure a través del web cooperativescatalunya.coop fins al 22 de juny. La matrícula té un preu general de 150 euros, però hi ha descomptes o gratuïtat per a cooperatives federades, administracions públiques, estudiants, etc.

L’esdeveniment marcarà les principals línies d’un pla de treball estratègic del cooperativisme que es treballarà al llarg de l’any fins a la següent edició de la UESCOOP.

Uni Petita, la proposta per començar a sembrar la llavor del futur

UESCOOP oferirà un espai propi gratuït per a infants de 4 a 12 anys, una proposta conciliadora per a les famílies que vulguin assistir a les jornades d’adults.

Es tracta d’una iniciativa innovadora, integradora, inclusiva i accessible per a totes les criatures. Un espai per començar a aventurar-se en el cooperativisme, viure i experimentar de primera mà com cooperar de forma lúdica i educativa al llarg de tres matins plens de jocs i reptes.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
L'acte va incloure una lectura de poesia palestina traduïda al català
L'acte va incloure una lectura de poesia palestina traduïda al català
Roser Iborra
Crònica de Roser Iborra de l'acte organitzat dissabte a Manlleu pel Casal Boira Baixa | «No fa falta gaire res més: només la gent, transportant cossos o llegint, o escoltant, per dir que ja n’hi ha prou, que no volem formar part dels silencis còmplices que permeten el genocidi»
Jesús Rodríguez ha intervingut a la roda de premsa des de Suïssa a través d'un monitor
Jesús Rodríguez ha intervingut a la roda de premsa des de Suïssa a través d'un monitor | Víctor Serri
Davant les acusacions de terrorisme de l'Audiència Nacional, Jesús Rodríguez marxa a Ginebra | Organitzacions socials i periodistes mostren suport al periodista de la Directa investigat a la causa del Tsunami Democràtic, Jesús Rodríguez
Persona mirant les xarxes socials a través del mòbil.
Persona mirant les xarxes socials a través del mòbil. | Anna Montraveta Riu
Anna Montraveta Riu
Reportatge sobre ciberactivisme amb declaracions de Proyecto Una, Lali Sandiumenge i Alba Sidera, entre d'altres | Les nostres dades i el nostre temps han esdevingut un producte a Internet, que ha perdut aquell objectiu inicial de potenciar el coneixement comú