El diacrític

Prou terrorisme institucional

Article de Montse Castañé, en nom de Càrnies en Lluita, Juntes Som Revolució i Gossos K9, com a denunciant dels assetjaments sexuals a Esfosa, arran de la sentència absolutòria del judici

«Nosaltres ens reafirmem en la nostra denúncia i, encara que se’ns tracti com a mentideres, sabem que tenim tota la raó»

​Absolen l’exencarregat de la neteja d’Esfosa acusat d’assetjament sexual a dues treballadores

| 11/12/2022 a les 18:35h
Especial: El Diacrític
Arxivat a: El Diacrític, Esfosa, indústria càrnia, judicis, assetjament sexual, delicte sexual, SOC, Càrnies en Lluita, Montse Castañé, feminisme
Els grups de suport aplaudeixen les dues víctimes de l'assetjament al moment d'entrar al jutjat de Manresa el dia del judici
Els grups de suport aplaudeixen les dues víctimes de l'assetjament al moment d'entrar al jutjat de Manresa el dia del judici | Josep Comajoan
Aquesta notícia es va publicar originalment el 11/12/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Com a persona que va denunciar els assetjaments a Esfosa per part de l’encarregat de la neteja a GCT Plus el setembre de 2020 lamento  profundament la sentència absolutòria del judici que es va fer a Manresa el 29 del passat setembre.

Crec que perpetua la impunitat real amb què es produeixen i repeteixen els assetjaments sexuals a la feina. Penso que amb aquesta sentència inacceptable, tornem a ser assetjades i menyspreades. Això, després del patiment personal i de l’esforç que ens ha suposat posar una denúncia d’aquestes característiques. Nosaltres ens reafirmem en la nostra denúncia i, encara que se’ns tracti com a mentideres, sabem que tenim tota la raó.

Ja n’hi ha prou que les empreses no tinguin un protocol contra els assetjaments com cal; i que, si el tenen, no el facin servir adequadament i l’utilitzin només per tal que l’empresa quedi bé davant de la societat. Pensem que tant les empreses, en general, com tota judicatura caldria que s’eduquessin en el tema de la violència de gènere. De què ens serveix tenir diners dels pressupostos públics per a la violència de gènere si després la justícia ens menysprea com a víctimes? Caldria que s’adonessin del preu altíssim que comporta aquesta violència no només per a les víctimes sinó també per a les nostres famílies.

D’altra banda, ja n’hi ha prou que, segons quina premsa i televisions facin donar la cara a les dones  i, en canvi, amaguin tant el nom com la imatge dels agressors.

Val a dir que, també des de les famílies i les escoles també cal una bona educació en el tema.

Estem fartes d’aquesta societat i d’aquest poder judicial patriarcals. En comptes de rebaixar penes als assetjadors i violadors, que és el que ara s’està fent amb la llei del «sí és sí», caldria endurir-les. No podem suportar ni més assetjadors, ni més violadors, ni més morts. No hi pot haver més víctimes ni més famílies destrossades. 

Aquesta sentència no és un punt final. Continuarem lluitant, tant per la via judicial com al carrer, en contra de totes les violències contra les dones; des de les més petites i subtils fins als assassinats. Amb el 8 de març i el 25 de novembre no n’hi ha prou: hem de sortir al carrer cada dia. Hem de poder anar a treballar segures i tranquil·les; hem de poder sortir al carrer vestides com ens doni la gana... Lluitarem per al futur de les nostres filles i netes, perquè, ara com ara, és totalment vergonyós el que està passant.

Aquesta lluita no és només de totes, sinó també de tots.

No callarem. Som dones set voltes rebels. Ens volem vives i lliures.

El patriarcat i el capital, són una aliança criminal!
Moment de la roda de premsa.
Moment de la roda de premsa.
Aquest matí diversos col·lectius i entitats han presentat en roda de premsa la manifestació unitària PROU! – Posem límits al turisme, que tindrà lloc el dissabte 6 de juliol a Barcelona | En paral·lel, a Girona, també han fet públic el Manifest per la Reducció de l’Activitat Turística, elaborat per l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic, amb més de 200 signatures individuals, moltes de les quals de veus conegudes del món de la cultura i la ciència
Pep Divins i Aynés (Llobera, 1951) és lector, pastor i poeta, en aquest ordre.
Pep Divins i Aynés (Llobera, 1951) és lector, pastor i poeta, en aquest ordre. | Maria Moreno Viladrich
Maria Moreno Viladrich
Entrevista a Pep Divins i Aynés (Llobera, 1951), lector, pastor i poeta, en aquest ordre. Signa 'La cultura del blat. Records d'infantesa a Llobera', editat per l'Arxiu Comarcal del Solsonès i el Centre d'Estudis Lacetans amb la col·laboració del Museu de Solsona | Divins recull més d'un miler de mots i locucions que, per relaxació fonètica, prenen formes que disten de la normativa. Són paraules d'allò més arrelades a la dimensió popular que han sobreviscut a la normalització i que, avui, conformen un llenguatge après, fondo, ple de sentit, i, de retruc, una cultura que en múltiples prismes s'ha situat sovint al marge de la cultura oficial.
Alba Hierro intervenint a la primera sessió de l'Escola del Col·lapse
Alba Hierro intervenint a la primera sessió de l'Escola del Col·lapse | Sara Blázquez Castells
Alba Hierro, Helena Majó, Pau Llonch i Mario Ríos van ser els ponents introductoris en la primera sessió de l'Escola del Col·lapse | Publiquem el vídeo complet i la relatoria de la jornada