En Moviment | Solidaritat internacionalista

​«Kurdistan: vivències i cançons des de Rojava» per inaugurar l'exposició de fotografies sobre Rojava a Vic

L'exposició d'imatges d'Aleix Auber, fotògraf de Setembre, s'inaugura el 22 de gener a la Fàbrica dels Somnis de Vic

La inauguració anirà acompanyada d'una xerrada-concert de dos brigadistes internacionals manlleuencs que han estat a Rojava

Rojava: imatges de guerra i esperança

| 15/01/2022 a les 21:18h
Arxivat a: En moviment, Rojava, Kurdistan, Administració Autònoma del Nord i Est de Síria, exposicions, fotografia, Aleix Auber, Sara Blázquez, Síria
Camp de refugiats de Serekaniye
Camp de refugiats de Serekaniye | Aleix Auber
Aquesta notícia es va publicar originalment el 15/01/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ara fa un any Sara Blázquez i Aleix Auber, periodista i fotògraf de Setembre, van ser a Rojava, a l'Administració Autònoma del Nord i Est de Síria, formant part d'una delegació catalana. En van tornar amb la responsabilitat d'explicar i ensenyar el que hi van veure. De tot plegat n'ha sorgit una exposició de fotografies d'Aleix Auber, acompanyades de textos de Sara Blázquez, que ja s'ha pogut veure durant la tardor passada a la taverna cooperativa Jaç Roig de Capellades.

Ara, a partir del dissabte 22 de gener es podrà veure a La Fàbrica dels Somnis, a Vic. L'exposició, organitzada conjuntament amb La Clota, és un tast del que Auber i Blázquez van poder veure i viure al Kurdistan. Per això la inauguració de l'exposició tindrà com a acte principal una xerrada-concert a càrrec de la Masmi i en Ferran, dos brigadistes internacionals manlleuencs que han estat a Rojava i que explicaran la seva experiència mentre interpreten cançons que han escrit i après al Kurdistan sirià.

La inauguració de l'exposició serà el dissabte 22 de gener a les 7 del vespre a la Fàbrica dels Somnis. Primer intervindran Sara Blázquez i Aleix Auber, que parlaran de la seva experiència periodística i fotogràfica al Kurdistan, i després hi haurà la xerrada-concert dels dos brigadistes internacionals manlleuencs. L'exposició es podrà visitar dins els horaris d'obertura de La Fàbrica dels Somnis. També hi haurà l'opció de col·laborar amb l'exposició adquirint una reproducció d'alguna de les fotografies, sigui en paper o en format digital.

El motiu principal del viatge d'ara fa un any era conèixer de prop la situació dels camps de refugiats que hi ha a l'Iraq i al nord i est de Síria. En aquests camps, escampats arreu del territori, hi viuen persones desplaçades afectades per la guerra, que fa anys que assola la zona. Ara, l'ocupació pel nord i oest de Síria per part de l'exèrcit turc, amb el suport de les milícies d'Estat Islàmic, agreuja l'èxode que pateix aquest territori.
 

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Imatge il·lustrativa
Sara Blázquez Castells
La primera de nou rutes cooperatives combina la tradició industrial amb el paisatge i la gastronomia de la Catalunya Central | L’escapada s’atura en diferents projectes cooperatius i transformadors, com el primer supermercat cooperatiu de Catalunya, el Celler Cooperatiu d’Artés, Sambucus o Can Magi
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies.
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies. | Sara Blázquez Castells
Anna Pujol Navarro
«Hem de prendre consciència per sortir d’aquesta dinàmica de consum bèstia i ferotge» | «Cada segon, a escala internacional, s’aboca un camió ple de roba que no s’aprofita»
L'acte va incloure una lectura de poesia palestina traduïda al català
L'acte va incloure una lectura de poesia palestina traduïda al català
Roser Iborra
Crònica de Roser Iborra de l'acte organitzat dissabte a Manlleu pel Casal Boira Baixa | «No fa falta gaire res més: només la gent, transportant cossos o llegint, o escoltant, per dir que ja n’hi ha prou, que no volem formar part dels silencis còmplices que permeten el genocidi»