Nova concentració a Santa Eugènia contra els accidents a Le Porc Gourmet

La concentració la convoca Càrnies en Lluita després de dos nous accidents un sol dia, aquest dijous, en una mateixa màquina

S'ha convocat per a aquest dissabte a les 7 de la tarda davant l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga

​Quatre ferits més a Le Porc Gourmet mentre manipulaven productes químics

, Santa Eugènia de Berga | 07/04/2017 a les 14:12h
Arxivat a: En moviment, Càrnies en Lluita, accidents laborals, indústria agroalimentària, indústria càrnia, Le Porc Gourmet
Aquesta notícia es va publicar originalment el 07/04/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Càrnies en Lluita convoca per a aquest dissabte a les 7 del vespre una nova concentració davant l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga contra els accidents laborals a l'escorxador Le Porc Gourmet d'aquesta població d'Osona. La concentració s'ha convocat aquest divendres després que el dijous hi haguessin dos nous accidents laborals. Segons informa Càrnies en Lluita, els dos accidents, un al matí i un altre al vespre, van ser en la mateixa màquina. Els treballadors, sempre segons les fonts de Càrnies en Lluita, ja havien alertat del mal estat de manteniment d'aquella màquina. 

Càrnies en Lluita ja havia convocat una concentració dissabte passat a Vic, amb una participació important per part dels treballadors de l'empresa i de les falses cooperatives que hi operen. Segons li consta a Càrnies en Lluita, en les últimes setmanes hi ha hagut una desena de persones que han resultat ferides en accidents laborals a Le Porc Gourmet.
 

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Les quatre varietats que han sortit al mercat tenen una etiqueta diferent obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs
Les quatre varietats que han sortit al mercat tenen una etiqueta diferent obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs
Els vins s’han fet a partir de raïm de vinyes treballades per aquest projecte de relleu agrari i inserció de col·lectius vulnerables | Quatre petits elaboradors del Penedès han col·laborat amb el projecte elaborant els quatre vins que configuren la col·lecció
Imatge il·lustrativa
Sara Blázquez Castells
La primera de nou rutes cooperatives combina la tradició industrial amb el paisatge i la gastronomia de la Catalunya Central | L’escapada s’atura en diferents projectes cooperatius i transformadors, com el primer supermercat cooperatiu de Catalunya, el Celler Cooperatiu d’Artés, Sambucus o Can Magi
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies.
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies. | Sara Blázquez Castells
Anna Pujol Navarro
«Hem de prendre consciència per sortir d’aquesta dinàmica de consum bèstia i ferotge» | «Cada segon, a escala internacional, s’aboca un camió ple de roba que no s’aprofita»