Nova concentració a Santa Eugènia contra els accidents a Le Porc Gourmet

La concentració la convoca Càrnies en Lluita després de dos nous accidents un sol dia, aquest dijous, en una mateixa màquina

S'ha convocat per a aquest dissabte a les 7 de la tarda davant l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga

​Quatre ferits més a Le Porc Gourmet mentre manipulaven productes químics

, Santa Eugènia de Berga | 07/04/2017 a les 14:12h
Arxivat a: En moviment, Le Porc Gourmet, indústria càrnia, indústria agroalimentària, accidents laborals, Càrnies en Lluita
Aquesta notícia es va publicar originalment el 07/04/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Càrnies en Lluita convoca per a aquest dissabte a les 7 del vespre una nova concentració davant l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga contra els accidents laborals a l'escorxador Le Porc Gourmet d'aquesta població d'Osona. La concentració s'ha convocat aquest divendres després que el dijous hi haguessin dos nous accidents laborals. Segons informa Càrnies en Lluita, els dos accidents, un al matí i un altre al vespre, van ser en la mateixa màquina. Els treballadors, sempre segons les fonts de Càrnies en Lluita, ja havien alertat del mal estat de manteniment d'aquella màquina. 

Càrnies en Lluita ja havia convocat una concentració dissabte passat a Vic, amb una participació important per part dels treballadors de l'empresa i de les falses cooperatives que hi operen. Segons li consta a Càrnies en Lluita, en les últimes setmanes hi ha hagut una desena de persones que han resultat ferides en accidents laborals a Le Porc Gourmet.
 

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Safates de porexpan amb fruita en una botiga de productes ecològics de Gràcia | Arnau Comajoan
Arnau Comajoan Cara
01/01/1970
Arnau Comajoan escriu aquest article redefinint alguns conceptes entorn a l'anomenada «sobirania alimentària» a partir del seu periple per alguns establiments alimentaris suposadament ecològics de Gràcia | «La globalització del capitalisme ha aconseguit que trobem normal, necessari, un dret, menjar fruites de l'altra punta del món, com si no poguéssim viure perfectament alimentant-nos de les fruites (de temporada) que podem cultivar aquí amb les característiques del nostre territori i les condicions climàtiques que tenim»
Anna Ribas i Thaïs Serrà, al davant del CAP de Santa Eugènia de Berga | Anna Jordana
Ferran Domènech
01/01/1970
« Si han de portar el nen al metge perquè es troba malament han de deixar de treballar un dia» | «Tenen la part dolenta dels autònoms i la part dolenta dels assalariats» | El CAP de Santa Eugènia de Berga aten diàriament de lesions entre cinc i set treballadors de l'escorxador Le Porc Gourmet
Els cinc mossos asseguts a la banqueta dels acusats, aquest matí a l'Audiència de Barcelona | Jesús Rodríguez
Jesús Rodríguez
01/01/1970
Les víctimes denuncien fins a quaranta cops de porra en l'episodi viscut el maig de l'any 2014 durant el desallotjament del centre social barceloní | Els informes mèdics acrediten lesions i fractures al cap, l'orella, el braç o la mà, entre altres