Músiques d'aquí

Qânât, descobrint el sistema de regadiu musical que uneix el Mediterrani i la Mesopotàmia

Entrevista-concert a la banda mallorquina Qânât que mescla tradicions de les dues bandes del Mediterrani

Aquesta càpsul·la es va enregistrar el 27 de gener del 2023 a la sala Negra de l'ETC de Vic

Alexandrae: «En una societat ultrarracional, s'han de donar espais al 'sacra misteri', a allò que mai arribarem a saber»

, Sala Negra de l'ETC (Vic) | 09/06/2023 a les 11:09h
Arxivat a: General, músiques d'aquí, música, concert, sala negra, folk, Mediterrani, Mesopotàmia, Pèrsia, Mallorca, Qanat, Qânât, Músiques d'aquí
Aquesta notícia es va publicar originalment el 09/06/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

MÚSIQUES D'AQUÍ és la càpsula audiovisual d'entrevistes a grups de música propers combinada amb l'actuació d'aquests grups. A cada episodi conversarem amb una banda per explorar, per exemple, les relacions obtuses o no entre la vida, la música i el segle XXI.

Aquesta càpsul·la la vam traslladar a la Sala Negra de l'ETC, l'espai fosc i ingràvid on durant tot aquest curs 22/23 hem estat programant concerts com a Clota. El dia 27 de gener, des de Mallorca van venir els Qânât un grup format per tres persones que ens generaven preguntes. En Tomeu Gomila, la Pegah Khoei i en Toni Vich venien a presentar cançons que entrellaçaven les tradicions mediterrànies amb les mesopotàmiques i el folk persa, a tot cal sumar-li lels instruments de ceràmica que forneja el mateix Vich. La combinació d'elements va omplir la sala i vam aprofitar l'excusa per gravar una breu entrevista prèvia amb els músics i unes quantes cançons.

Produït per La Clota.
Apareixen al vídeo: Toni Vich, Marcel Pujols (La Clota), Pegah Khoei i Tomeu Gomila. Realització, edició i so: Arnau Musach.

16:00 - Voldria / Guardian of the heart
26:15 - Tonada d'esterrossar / One night Majnun told Leyli