TROBADES

La mort des de mirades diverses

Conversa emmarcada dins la jornada d'Aprendre a viure la mort' que es va celebrar el novembre del 2022 a l'Ac Vic

Parlem d'un tema tabú des de les visions de cultures com la xinesa, la mexicana, la ghanesa o l'irlandesa/gaèlica

Passat, present i futur del poble Mapuche

| 28/04/2023 a les 12:53h
Arxivat a: General, mort, Ac Vic, dol, Trobades, trobades, Mèxic, Ghana, Xina, Irlanda, Associació Abilis, ritual
Aquesta notícia es va publicar originalment el 28/04/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

TROBADES és la càpsula d'entrevistes de Ràdioclota, en cada episodi s'aproparà la tasca o el conflicte que ocupa la feina d'una associació o col·lectiu. Amb aquestes converses es pretén informar sobre les diferents problemàtiques que afrontem en l'actualitat a través de l'experiència de persones que treballen per construir un futur millor.

Aquesta càpsula de ràdio viva en vídeo es va enregistrar el 5 de novembre del 2022 al Parc Jaume Portell de Vic, davant de l'AC Vic. La conversa de multiples veus s'emmarcava en els actes de la jornada 'Aprendre a viure la mort' organitzada per Anna Vilamú Bosch i Associació Abilis. Amb un seguit de gent provinent d'altres cultures vam entendre com aquestes viuen la mort, comentant des dels processos funeraris fins al dol. Tot plegat, també va servir per adonar-nos com des d'Occident es tracta aquest tema universal, amagant-lo i separant-lo clarament de la vida. Des de la perspectiva xinesa, irlandesa/gaèlica, ghanesa i mexicana teixim diferents maneres d'afrontar aquesta qüestió deixant de banda el tabú.

Produït per La Clota amb la col·laboració d'Anna Vilamú, Associació Abilis i AC Vic.
Hi participen (d'esquerra a dreta): La Glòria, la Charleen, la Didra, en Marcel (La Clota), l'Alfred i la Leidi.
Càmera: Berta Tresserres
Edició: Arnau Musach