Trobades

El camí de l'Aline, a la ràdio

L'Aline Umugwuaneza ens explica el seu periple vital acompanyada de la seva família adoptiva

'El camí de l'Aline' és un documental dirigit per Toni Casasses i Mireia Bover que vol apropar la tasca de l'ONG Tic-Ruanda / Tic-Catalunya

Art i malaltia, l'última obra d'Eusebi Baucells

| 04/10/2021 a les 19:53h
Arxivat a: General, El camí de l'Aline, Aline, Trobades, trobades, Fàbrica dels Somnis, Ruanda, documental, Tic-Ruanda
Aquesta notícia es va publicar originalment el 04/10/2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

TROBADES és la càpsula d'entrevistes de Ràdioclota, en cada episodi s'aproparà la tasca o el conflicte que ocupa la feina d'una associació o col·lectiu. Amb aquestes converses es pretén informar sobre les diferents problemàtiques que afrontem en l'actualitat a través de l'experiència de persones que treballen per construir un futur millor.

Aquesta quarta càpsul·la la dediquem a l'Aline Umugwuaneza i al seu camí. En Toni Casasses i la Mireia Bover ens van venir a buscar perquè volien que la història d'aquesta noia catalana-ruandesa s'expliqués també a Ràdio Clota. 'El camí de l'Aline' és un documental de producció osonenca que encara s'està coent i que narra la història de l'Aline, una nena ruandesa que va venir a Catalunya per ser operada fa uns anys i s'hi va quedar. Juntament amb les seves "mares adoptives", la Meritxell i la Dolors Vilardell, i amb la pròpia Aline, parlem d'aquesta història de superació, que vol sensibilitzar i fer visibles els entrebancs racials que es troba al dia a dia.

Produït per la Clota amb la col·laboració de la Fàbrica dels Somnis.