En moviment | Economia social i solidària

Més de 30 iniciatives participaran aquest diumenge a la fira alTERna’t d’economia social i solidària d’Osona a Manlleu

La tercera edició de la fira alTERna’t es farà diumenge 16 de juny a l’Embarcador del Ter de Manlleu

Alguns dels plats forts de la jornada seran el concert de Jo Jet i Maria Ribot i el Dinar de Llençats, a més d’activitats en família

El mes de l’economia social i solidària d’Osona comença a Manlleu amb una trobada comarcal de cooperatives escolars

| 12/06/2019 a les 12:00h
Arxivat a: En moviment, fira, economia social i solidària, Osona, Manlleu, Embarcador del Ter, xarxa alTERna't, Fira alTERna't, alTERna't 2019, alTERna't
Una de les parades d’iniciatives de l’economia social i solidària d’Osona a la segona edició de la fira alTERna’t
Una de les parades d’iniciatives de l’economia social i solidària d’Osona a la segona edició de la fira alTERna’t | Sara Blázquez
Aquesta notícia es va publicar originalment el 12/06/2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Manlleu acollirà per tercer any consecutiu la fira alTERna’t d’economia social i solidària d’Osona, que es farà el proper diumenge 16 de juny a l’Embarcador del Ter de Manlleu. La fira posarà el punt final al mes de l’economia social i solidària d’Osona, impulsat per la xarxa alTERna’t.

La fira alTERna’t, en la qual participen més de 30 iniciatives d’economia social i solidària de la comarca, pretén ser un espai de referència per a aquestes entitats, a més d’un aparador per donar-se a conèixer i teixir relacions amb l’objectiu de generar oportunitats de mercat. La fira comptarà amb una zona de cuina, una de menjador, una d’activitats, un escenari, una zona de xerrades i una de parades de les iniciatives, que seran a la fira des de les 11h fins a les 19h.
 
 

Alguns dels plats forts de la jornada seran el popular Dinar de Llençats, que aquest any s’integra a la fira, i el concert del duet manresà i cooperativa Jo Jet i Maria Ribot, a les 19.30h. La fira començarà a les 9 del matí amb la preparació del dinar d’aprofitament. L’àpat, popular i gratuït, es farà a les 14h i caldrà portar aliments de caducitat llarga per a El Sarró, el banc d’aliments de Manlleu, a més de plats, gots i coberts. També hi haurà activitats en família durant tot el dia: d’11h a 14h es farà un circuit tancat amb bicicleta i un taller de reparació, tallers d’aprofitament alimentari, de jocs reciclats i una instal·lació ecolúdica, entre d’altres. A la tarda, de 16h a 19h, a més del circuit amb bici i el taller de jocs reciclats, hi haurà un taller d’aprofitament de roba.

A més, s’han organitzat dues taules rodones al voltant del tema de l’alimentació. La primera, a les 12h, serà sobre sobirania alimentària i comptarà amb la participació de membres de la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central, Creacció, Ramaderes.cat i Mengem Osona. A les 18h hi haurà la segona taula sobre el paper de l’alimentació en la nostra salut, amb representants de Justícia Alimentària, SOS Menjadors Escolars, Sambucus SCCL, Associació Sant Tomàs i Nevera Solidària.
 


 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Silvina Merino a l'entrada del local de Creadoness.
Silvina Merino a l'entrada del local de Creadoness. | Anna Pujol Navarro
Anna Pujol Navarro
Entrevista a una de les creadores de l'associació ètica de moda sostenible situada al carrer Robadors de Barcelona | «La nomenclatura economia social és molt europea, però el que significa, al sud global, hi existeix des de fa molt de temps»
Les quatre varietats que han sortit al mercat tenen una etiqueta diferent obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs
Les quatre varietats que han sortit al mercat tenen una etiqueta diferent obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs
Els vins s’han fet a partir de raïm de vinyes treballades per aquest projecte de relleu agrari i inserció de col·lectius vulnerables | Quatre petits elaboradors del Penedès han col·laborat amb el projecte elaborant els quatre vins que configuren la col·lecció
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies.
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies. | Sara Blázquez Castells
Anna Pujol Navarro
«Hem de prendre consciència per sortir d’aquesta dinàmica de consum bèstia i ferotge» | «Cada segon, a escala internacional, s’aboca un camió ple de roba que no s’aprofita»