El Diacrític

Sindicats de la vergonya

Article de Montse Castañé, de Càrnies en Lluita, davant la negociació de Treball amb el Grupo Jorge i CCOO i UGT i sense representació real dels treballadors de Le Porc Gourmet

«No s’han preocupat de fer una assemblea per comptar amb l’opinió dels treballadors realment afectats. Però sí que s’han preocupat de muntar una vaga fantasma tot i que no tenen una representació sindical real a l’empresa»

«Pregunto al nou conseller de Treball, Chakir El Homrani: com es pot negociar el futur dels treballadors i treballadores de Grupo Jorge sense que ells hi estiguin representats?»

La Inspecció de Treball manté oberta la investigació de les irregularitats a Le Porc Gourmet i les falses cooperatives que hi treballen

| 08/06/2018 a les 13:43h
Especial: El Diacrític
Arxivat a: El Diacrític, UGT, CCOO, falses cooperatives, Càrnies en Lluita, Grupo Jorge, Le Porc Gourmet, indústria agroalimentària, indústria càrnia, sindicalisme, drets laborals, Chakir El Homrani, Montse Castañé
Treballadors de Le Porc Gourmet i activistes de Càrnies en Lluita dissabte a la concentració que van fer a Vic
Treballadors de Le Porc Gourmet i activistes de Càrnies en Lluita dissabte a la concentració que van fer a Vic
Aquesta notícia es va publicar originalment el 08/06/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Que trist i vergonyós que aquests grans sindicats grocs, CCOO i UGT només es preocupin de donar recolzament a la patronal i no a la classe treballadora. Signen reformes laborals precàries, convenis precaris, pactes per enfonsar sempre la classe treballadora, en comptes d’ajudar-los. 

I no en tenen prou que surten al carrer amb les seves banderes, que és l’únic que saben fer, enganyant els treballadors i treballadores per fer veure que lluiten. Però a l’hora de la veritat pacten el que els interessa; tot menys beneficis per als treballadors.

Ara mateix han convocat una vaga indefinida als escorxadors de Fortune Pig, de Mollerussa, i Le Porc Gourmet, de Santa Eugènia de Berga. Però és una vaga només d’encarregats i personal administratiu, que justament són els únics contractats i amb un sou digne. Han ignorat els treballadors realment afectats per les falses cooperatives, tot i que fa vint-i-tres anys que ja sabien què passava i mai no han fet res per a ells i elles. Tampoc no han fet res malgrat que des de començaments de febrer fins a dia d’avui, a Le Porc Gourmet hi ha vuitanta treballadors al carrer sense cap tipus d’ingrés. No s’han preocupat de si aquestes famílies necessiten el més bàsic: un plat a taula per als seus fills.

I tot perquè l’únic que presumptament els preocupa és que el Grupo Jorge marxi de Catalunya. No s’han preocupat de fer una assemblea per comptar amb l’opinió dels treballadors realment afectats. Però sí que s’han preocupat de muntar una vaga fantasma tot i que no tenen una representació sindical real a l’empresa.

Avui mateix, dia 8 de juny de 2018 al matí, el Grupo Jorge  està reunit amb CCOO i UGT al Departament de Treball. I jo li pregunto al nou conseller de Treball de la Generalitat, Chakir El Homrani: com es pot negociar el futur dels treballadors i treballadores de Grupo Jorge sense que ells hi estiguin representats? Aquesta és la vostra qualitat democràtica? Quina vergonya!

En resum:  malgrat que molta gent de base d’aquests sindicats són excel·lents persones, el cert és que també hi ha alliberats que no saben què és treballar en un escorxador i no tenir cap dret. Quina pena.
Les quatre varietats que han sortit al mercat tenen una etiqueta diferent obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs
Les quatre varietats que han sortit al mercat tenen una etiqueta diferent obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs
Els vins s’han fet a partir de raïm de vinyes treballades per aquest projecte de relleu agrari i inserció de col·lectius vulnerables | Quatre petits elaboradors del Penedès han col·laborat amb el projecte elaborant els quatre vins que configuren la col·lecció
Imatge il·lustrativa
Sara Blázquez Castells
La primera de nou rutes cooperatives combina la tradició industrial amb el paisatge i la gastronomia de la Catalunya Central | L’escapada s’atura en diferents projectes cooperatius i transformadors, com el primer supermercat cooperatiu de Catalunya, el Celler Cooperatiu d’Artés, Sambucus o Can Magi
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies.
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies. | Sara Blázquez Castells
Anna Pujol Navarro
«Hem de prendre consciència per sortir d’aquesta dinàmica de consum bèstia i ferotge» | «Cada segon, a escala internacional, s’aboca un camió ple de roba que no s’aprofita»