​Quatre cooperatives exposaran la seva experiència a la taula rodona «Existeix una altra economia» a la Fira d’Artés

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central participa a la Fira d’Artés amb una taula rodona amb Som Energia, Frescoop, Coop57 i Cal Cases

L’acte serà aquest dissabte 22 d’abril a les 12 del migdia a Cal Sitjes

Sambucus de Manlleu acull la presentació a Osona de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

| 20/04/2017 a les 12:57h
Arxivat a: En moviment, cooperativisme, cooperatives, Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, Fira d'Artés, Som Energia, Frescoop, Cal Cases, Coop57
Aquesta notícia es va publicar originalment el 20/04/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central participarà aquest dissabte 22 d’abril a la Fira d’Artés amb l’organització d’una taula rodona que, sota el títol d’«Existeix una altra economia» portarà l’experiència de quatre cooperatives catalanes que ja estan treballant en l’àmbit de l’energia, l’alimentació, les finances i l’habitatge. En concret, participaran a la taula rodona Xavi Cipriano, de Som Energia; Alba Rojas, de Frescoop, i que alhora és la coordinadora de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central; Ramon Pascual, de Coop57, i Yolanda Cipriano, de Cal Cases. Tots ells explicaran la seva experiència i com des de diferents àmbits ja s’estan duent a terme pràctiques transformadores que posen l’economia al servei de la persona i del bé comú i no només del benefici i del lucre.

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central és un punt de trobada del cooperativisme a la Catalunya Central emmarcat en el programa Aracoop impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, i fruit de la iniciativa de sis cooperatives del territori: Gedi, Fescoop, L’Arada, Sambucus, Dies d’agost i Set-C. Entre els objectius de l’Ateneu hi ha la formació i l’acompanyament d’aquelles persones, associacions o empreses que estiguin pensant en fer el pas cap al cooperativisme i l’economia social i solidària. També la difusió dels principis del cooperativisme. És en aquesta línia que s’organitza la taula rodona d’aquest dissabte en col·laboraicó amb la la Fira d’Artés i l’Ajuntament d’Artés, un dels que s’ha adherit a la Taula Territorial de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

La taula rodona es farà a partir de les 12 del migdia a la sala d’actes del complex Cal Sitjes d’Artés.
 

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
En el marc de l'exposició 3 mesos, 3 setmanes, 3 dies de Francesc Ruiz a ACVic, la Comunalitat de Vic va coorganitzar TRIPA
En el marc de l'exposició 3 mesos, 3 setmanes, 3 dies de Francesc Ruiz a ACVic, la Comunalitat de Vic va coorganitzar TRIPA | Albert Rivas
En el marc de l'exposició «3 mesos, 3 setmanes, 3 dies» de Francesc Ruiz a ACVic Centre d'Arts Contemporànies, la Comunalitat de Vic va coorganitzar TRIPA | Durant el recorregut es va comptar amb la intervenció i el punt de vista de la plataforma Per Una Plana Viva, el Grup de Defensa del Ter, Càrnies en Lluita, Osona Respira, la Fera Ferotge i l'autor de l'exposició
Recreació de com quedaria la macroplanta de biogàs, entre sòl agrari protegit i la serra de Bellmunt-Almenara, inclosa dins la Xarxa Natura 2000
Recreació de com quedaria la macroplanta de biogàs, entre sòl agrari protegit i la serra de Bellmunt-Almenara, inclosa dins la Xarxa Natura 2000 | Pobles Vius
Gerard Batalla Tàsies
Article de Gerard Batalla Tàsies, pagès i membre de la Plataforma Pobles Vius, sobre l'oposició que ha despertat el macroprojecte de central de biogàs en espais agraris de Ponent | El projecte preveu sis edificis de fermentació de 25 metres d’alt, una xemeneia de 60 i un moviment anual de 31.000 camions l’any, «un autèntic barri dels residus amb capacitat per a 500.000 tones l’any»
Ivan Hernández i Enric Fluvià treballant a l'obrador de Mas Corcó
Ivan Hernández i Enric Fluvià treballant a l'obrador de Mas Corcó | Sara Blázquez Castells
Josep Comajoan Colomé
La fidelització de la clientela permet a Mas Corcó que el 90% de la producció ja la tinguin venuda al moment de posar el pa al forn | Guanyar el premi dels «Aliments Excel·lents» d’Osona ha representat un abans i un després en la cooperativa manlleuenca