En moviment

El Casal Boira Baixa reobre la terrassa amb un concert únic dels 10 anys de Resiliència

La programació, que continuarà dissabte amb l'espectacle Músiques del món, s'allargarà tot el mes de juny

El Casal Boira Baixa de Manlleu compra i ja comença a treballar en la reforma de la casa on tindran la nova seu

| 06/06/2024 a les 21:33h
Arxivat a: En moviment, Casal Boira Baixa, Resiliència
Imatge il·lustrativa
Després de mesos d'obres, aquest divendres el Casal Popular Boira Baixa de Manlleu reobre l'espai exterior per tornar a gaudir de la cultura a l'aire lliure. Ho fa amb una programació mensual on hi haurà des de concerts a monòlegs, xerrades o passis documentals. 

La nova programació s'iniciarà aquest divendres 7 de juny amb el grup manlleuenc Resiliència, que pels volts de les 10 del vespre farà un concert únic per celebrar els 10 anys de la formació. A més, des de Santa Maria d'Oló DJ Rutxo s'encarregarà d'acompanyar-los.

L'endemà continuaran amb l'espectacle Músiques de Manlleu, coorganitzat pel Grup de Suport Mutu. Començarà amb un taller de djembé amb Lamin, el seguirà l'actuació dels manlleuencs del Rif Inumazigh i acabaran amb les Argelagues, que portaran el seu repertori de música popular catalana amb aires tradicionals.

Finalment, per tancar aquest primer cap de setmana a la terrassa del Casal Boira Baixa, diumenge hi haurà el vermut geganter, un espai de col·laboració amb aquest entitat on els més petits podran provar com és posar-se dins d'un gegant o gegantó. 

Com a novetat, per menjar hi haurà entrepans o llesques, tapes i gelats artesans.

La programació cultural del Casal Boira Baixa es prolongarà tot el mes de juny, amb presentacions com la novel·la Secondina, de Jordi Martí Font; els monòlegs de Godai Garcia; la Glosa de Lluna que inaugurarà la temporada estival de glosa, o un concert del grup Nàiades, entre moltes altres coses.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
«Lús de plataformes socials i telèfons mòbils suposa una addicció, però la gravetat del tema ve pel fet de no ser-ne conscients»
«Lús de plataformes socials i telèfons mòbils suposa una addicció, però la gravetat del tema ve pel fet de no ser-ne conscients» | Ana Blazic Pavlovic
David Palau i Zaidín
Article de David Palau a partir de les conclusions del seu treball de final de grau de Filosofia, on analitza les implicacions de l'ús de plataformes digitals en la llibertat de les persones i els col·lectius | «Amb els telèfons mòbils i les plataformes socials, tant per com està estructurada la societat capitalista, com per com estan configurats aquests aparells i aquestes xarxes, ens generen un vincle negatiu i, per tant, ens roben la nostra llibertat. I aquí considero important remarcar que ens 'roben', no que la perdem»
Imatge il·lustrativa
Marta Rosique Saltor
La tercera ruta cooperativa de Setembre, Jornal.cat i Surtdecasa combina vocació transformadora, estima a la terra que ens acull i companyonia dins d’un territori molt gran on hi viu poca gent: l’Alt Pirineu | En un trajecte de dos dies, es creuen muntanyes per conèixer de prop projectes cooperatius i comunitaris com El Refugi, All Negre, Senterada Viu o Envall
Els cossos inerts que representen les víctimes del genocidi a Palestina també van ser presents a l'acte de Torelló
Els cossos inerts que representen les víctimes del genocidi a Palestina també van ser presents a l'acte de Torelló
Roser Iborra
Crònica personal de Roser Iborra de l'acte en solidaritat amb Palestina que es va fer dissabte a Torelló | «La Roxanne ens va portar els seus cossos de morts simulats, unes mortalles que ja han recorregut una bona colla de pobles i que uns i altres anàvem estenent al terra de la plaça, inerts: grans i petits, eren com crits contra el silenci, eren silencis contra l’oblit»