EN MOVIMENT | ECOFEMINISME A SOLSONA

Yayo Herrero presenta a Solsona el llibre 'Absències i Pèrdues'

L’antropòloga ecofeminista participarà, juntament amb el periodista i activista David Fernàndez, a l'acte 'L'Estat del món i com combatre els monstres que ens amenacen'

Es tracta de la segona activitat del cicle 'Lectures i cultura crítica al Baix Solsonès'

«El paper del periodisme en la construcció del pensament crític», en un acte a Solsona amb Setembre i la Directa

| 11/01/2024 a les 15:29h
Arxivat a: En moviment, Yayo Herrero, Solsona, ecofeminisme, ruralitats
Foto d'arxiu de Yayo Herrero.
Foto d'arxiu de Yayo Herrero. | Marta Jara/eldiario.es
Avui dijous 11 de gener el Saló de les Homilies d'Organyà de la Biblioteca de Solsona acull la presentació del llibre Absències i pèrdues de Yayo Herrero. L’acte, que comença a dos quarts de vuit, comptarà amb l’antropòloga ecofeminista autora del llibre i també amb el periodista i activista David Fernàndez, que ha traduït l’obra i n’ha fet el pròleg juntament amb la filòsofa Marina Garcés.

L’acte porta per títol ‘L’estat del món i com combatre els monstres que ens amenacen’ i es tracta de la segona activitat del cicle Lectures i cultura crítica al Baix Solsonès. Serà conduït per la periodista Anna Pujol, de la cooperativa Dies d'Agost i del digital Setembre.

'Absències i pèrdues' és una publicació elaborada amb la col·laboració de la Fundació Coop57 i del projecte Lliures (ECAS, Òmnium Cultural i Coop57), entitats a qui es destinen les vendes. L’exemplar, que ja es pot obtenir a la botiga d'Òmnium i també estarà disponible per vendre durant l’acte, és un llibre «bàsic, urgent i necessari sobre allò que encara ens queda entre els naufragis de la nostra societat en crisi. Uns textos que ens parlen de violències, desigualtats i pors però també de coratge, vincles i intel·ligència col·lectiva. Amb la lucidesa, el rigor i la solvència que l’han convertit en tota una referència europea de l’ecofeminisme», segons expliquen des del projecte Lliures.
 
Yayo Herrero, que és antropòloga, educadora social i enginyera tècnica agrícola, ajuda a entendre el món actual i combatre els monstres que ens amenacen. Però no des de la paràlisi, sinó al contrari: des de la responsabilitat, el valor i l’esperança de passar a l’acció. L’acte, organitzat pel projecte Actua de la cooperativa L’Arada, compta amb la col·laboració especial del casal popular la Fura de Solsona, així com de l’editorial del llibre, Sembra Llibres, a més de la Fundació Coop57 i el projecte Lliures. 
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
«Lús de plataformes socials i telèfons mòbils suposa una addicció, però la gravetat del tema ve pel fet de no ser-ne conscients»
«Lús de plataformes socials i telèfons mòbils suposa una addicció, però la gravetat del tema ve pel fet de no ser-ne conscients» | Ana Blazic Pavlovic
David Palau i Zaidín
Article de David Palau a partir de les conclusions del seu treball de final de grau de Filosofia, on analitza les implicacions de l'ús de plataformes digitals en la llibertat de les persones i els col·lectius | «Amb els telèfons mòbils i les plataformes socials, tant per com està estructurada la societat capitalista, com per com estan configurats aquests aparells i aquestes xarxes, ens generen un vincle negatiu i, per tant, ens roben la nostra llibertat. I aquí considero important remarcar que ens 'roben', no que la perdem»
Imatge il·lustrativa
Marta Rosique Saltor
La tercera ruta cooperativa de Setembre, Jornal.cat i Surtdecasa combina vocació transformadora, estima a la terra que ens acull i companyonia dins d’un territori molt gran on hi viu poca gent: l’Alt Pirineu | En un trajecte de dos dies, es creuen muntanyes per conèixer de prop projectes cooperatius i comunitaris com El Refugi, All Negre, Senterada Viu o Envall
Els cossos inerts que representen les víctimes del genocidi a Palestina també van ser presents a l'acte de Torelló
Els cossos inerts que representen les víctimes del genocidi a Palestina també van ser presents a l'acte de Torelló
Roser Iborra
Crònica personal de Roser Iborra de l'acte en solidaritat amb Palestina que es va fer dissabte a Torelló | «La Roxanne ens va portar els seus cossos de morts simulats, unes mortalles que ja han recorregut una bona colla de pobles i que uns i altres anàvem estenent al terra de la plaça, inerts: grans i petits, eren com crits contra el silenci, eren silencis contra l’oblit»