EN MOVIMENT | TROBADA DE JOVES EL SIDRAL

Sallent acollirà el Sidral, la trobada de joves d'entitats populars de la Catalunya Central

La programació del 7 i 8 d’octubre inclourà els concerts de Svetlana, Les que Faltaband i Acústic Minions

Hi haurà xerrades sobre ecologisme i mostres de cultura popular

El Casal Boira Baixa de Manlleu compra i ja comença a treballar en la reforma de la casa on tindran la nova seu

| 06/10/2023 a les 18:59h
Arxivat a: En moviment, casals i ateneus, joves, Catalunya Central, entitats, activisme
Trobada de Casals i Ateneus.
Trobada de Casals i Ateneus. | Arxiu propi de l'organització
Aquesta notícia es va publicar originalment el 06/10/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sallent acollirà aquest cap de setmana la primera edició del Sidral, la trobada de joves d'entitats populars de la Catalunya Central. La trobada està oberta a joves de les d'assemblees de joves i d'Arran, de col·lectius feministes i ecologistes, de caus i esplais, de casals i ateneus populars, de festes alternatives i d'entitats de cultura popular. El 7 i 8 d’octubre, la plaça Anselm Clavé i la Torre del Gas sallentines seran els espais on es desenvoluparà una programació que inclou xerrades centrades en l’ecologisme i les agressions al territori, l’educació en el lleure i l'intercanvi d'experiències entre les entitats, a més d'activitats culturals, concerts i tallers.

Hi haurà mostres de cultura popular, un torneig de vòlei platja i els concerts de Svetlana, Les que Faltaband i Acústic Minions, entre d’altres activitats. El Sidral, impulsat per joves organitzats en diferents col·lectius, busca convertir-se en un espai de trobada per les entitats de les diferents comarques de la Catalunya Central on es puguin posar en comú inquietuds i experiències per afrontar col·lectivament els reptes de futur.

L'organització de l'esdeveniment ha publicat a les xarxes socials fa un recorregut per l'argumentari que defensa la lluita per «un futur en que no volem continuar pagant la crisi les de sempre, ja massa temps que les joves aguantem de tot. Feines amb sous de merda, sense contracte, sense saber fins quan ens duraran. Una emergència climàtica cada cop més evident i atacs constants contra el territori. Una educació que alimenta la competició i l'individualisme entre nosaltres. Habitatges amb preus surrealistes que ens fan impossible marxar de casa. Violència masclista, LGBTIfòbica i racista que continua i creix mentre l'extrema dreta la normalitza. Un sistema que només es preocupa perquè siguem productives i que destrossa la salut mental».
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Silvina Merino a l'entrada del local de Creadoness.
Silvina Merino a l'entrada del local de Creadoness. | Anna Pujol Navarro
Anna Pujol Navarro
Entrevista a una de les creadores de l'associació ètica de moda sostenible situada al carrer Robadors de Barcelona | «La nomenclatura economia social és molt europea, però el que significa, al sud global, hi existeix des de fa molt de temps»
Les quatre varietats que han sortit al mercat tenen una etiqueta diferent obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs
Les quatre varietats que han sortit al mercat tenen una etiqueta diferent obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs
Els vins s’han fet a partir de raïm de vinyes treballades per aquest projecte de relleu agrari i inserció de col·lectius vulnerables | Quatre petits elaboradors del Penedès han col·laborat amb el projecte elaborant els quatre vins que configuren la col·lecció
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies.
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies. | Sara Blázquez Castells
Anna Pujol Navarro
«Hem de prendre consciència per sortir d’aquesta dinàmica de consum bèstia i ferotge» | «Cada segon, a escala internacional, s’aboca un camió ple de roba que no s’aprofita»