Coent el Rovell

Habitant les utopies, com poder viure i conviure?

Les 'Coses Modernes' plantegen l'habitatge com un requisit indispensable per al benestar i la salut mental i fan un repàs de les diferents maneres d'entendre la vida en comunitat a través d'artistes, urbanistes, arquitectes i teòriques.

Fem programa des de la sala d'exposicions de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic.

Trobant motius per aixecar-nos

, Escola d'Art de Vic | 28/12/2023 a les 12:13h
Arxivat a: General, Coent el Rovell, Ocell de Foc, salut mental, urbanisme, arquitectura, art, utopia, Eart, Coses Modernes, podcast

COENT EL ROVELL van ser les 4 prèvies ràdiofòniques a les Jornades de Cultura i Salut Mental Rovell de Foc celebrades el 18 i 19 de novembre de 2023. La idea era fer ràdio en nuclis joves de la comarca sota el pretext de la cultura i la salut mental. Vam escollir 4 podcast en relació amb el territori i tirats endavant per persones joves de cos i/o esperit perquè, sense canviar els formats dels seus programes, parlessin també de salut mental des de diferents òptiques i fixacions.

Coses Modernes:
Dèries teatrals, arquitectòniques, literàries i artístiques en general, abocades als micròfons des de la confiança d’estar comentant l’última lectura o l’última exposició amb les amigues. L’Elena, la Bruna i l’Olímpia no deixaran de fer un podcast cultural, però afegiran en les seves recerques i obsessions la volta psicològica, emocional o terapèutica (si és que no ho feien).

En aquest programa de 'Coses Modernes' des de la sala d'exposicions de l'Escola d'Art de Vic les tres amigues es pregunten coses com: És important la vida comunitària pel benestar emocional? Compartiríem espais si no en tinguéssim la necessitat econòmica? És més fàcil trobar comunitat a la gran ciutat o en un indret més petit? Com condiciona tot això en l'arquitectura i l'urbanisme? Com ho reflecteixen les pràctiques artístiques? I si no haguéssim de triar entre les dicotomies de natura-ciutat, individualisme-comunitat? Existeix un model urbanístic ideal on no calgui escollir i on el benestar i la salut mental dels ciutadans sigui una prioritat? A través de les posicions i obres de pensadors, artistes, urbanistes i arquitectes intentem resoldre aquestes qüestions.

Produït per La Clota amb la col·laboració de l'Escola d'Art de Vic.

Hi participen: Olímpia Solà, Bruna Autet i Elena Roig
00:00 Presentació
04:49 Idiorrítmia - Com viure junts?
11:00 Traduïnt la utopia a la realitat.
22:51 Ragnar Kjartansson - arts visuals.
29:30 Le Corbusier - urbanisme.
37:15 Jane Jacobs - teoria de l'urbanisme, activisme sociopolític.
40:15 Les utopies dels anys 70 i fins a l'actualitat
46:20 Ragnar Kjartansson - The visitors
49:29 Agraïments i micro obert.

Càmera: Irene Gil.
So: Roger Sena.
Edició: Irene Gil i Arnau Musach.
Producció: Marcel Pujols.
Aquest programa s'inclou dins les activitats organitzades per La Clota en el marc del programa Ocell de Foc Osona-Berguedà.