Coent el Rovell

Trobant motius per aixecar-nos

Les 'Això Rai' fan programa des de l'UVIC, l'Alba i Eulàlia aborden el tema de la salut mental

També joves de l'Escola Albir hi participen explicant les vivències pròpies

Cinc cançons pel mal de cap

, Universitat de Vic | 27/12/2023 a les 19:02h
Arxivat a: General, Això Rai, Coent el Rovell, podcast, salut mental, UVIC, joves, suïcidi, medicalització, productivitat, estrès, ansietat, Rovell de Foc, Ocell de Foc
Aquesta notícia es va publicar originalment el 27/12/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

COENT EL ROVELL van ser les 4 prèvies ràdiofòniques a les Jornades de Cultura i Salut Mental Rovell de Foc celebrades el 18 i 19 de novembre de 2023. La idea era fer ràdio en nuclis joves de la comarca sota el pretext de la cultura i la salut mental. Vam escollir 4 podcast en relació amb el territori i tirats endavant per persones joves de cos i/o esperit perquè, sense canviar els formats dels seus programes, parlessin també de salut mental des de diferents òptiques i fixacions.

Això Rai:
‘Les birres que fas també són política, i nosaltres n’hem fet un podcast’. Així es presenten aquestes tres amigues que es van conèixer estudiant i que duen més d’un any llançant càpsul·les conversacionals on prima la manca de complexos, la curiositat profunda i l’enteniment que tot és polític. Des d’una mirada jove no els costa gaire posar-se a la pell dels joves i tractar la multiplicitat de temes que els interessen des d’un lloc teixit de complicitats i preocupacions generacionals. I, això de la salut mental, què? L'Eulàlia i l'Alba, amb el suport de l'Arnau, parlen de medicalització, prevenció del suïcidi, anar a teràpia, col·lectivització de les cures, l'hiperproductivitat, les hores de son i altres problemàtiques que ens toquen de prop. També comptem amb els testimonis de joves de l'Escola Albir que s'atreveixen a explicar vivències pròpies.

Produït per La Clota amb la col·laboració de l'UVIC.
Hi participen:
00:00 Eulàlia Galante i Alba Tebar d'Això Rai i Arnau Musach (La Clota).
29:21 Christian Rodríguez (Escola Albir)
34:35 Gabriel Albó (Escola Albir)
38:45 David Evtimov (Escola Albir)

Càmera: Irene Gil.
So: Roger Sena.
Edició: Irene Gil i Arnau Musach.
Producció: Marcel Pujols.
Aquest programa s'inclou dins les activitats organitzades per La Clota en el marc del programa Ocell de Foc Osona-Berguedà.