Coent el Rovell

Cinc cançons pel mal de cap

El podcast Fans de l'Alcover Moll, conduït per Martí Sales, arriba a Vic

A través de les lletres de les cançons parlem de música i salut mental amb Xumari Roca, Neil Sabatés, Núria Graham i Uma Alcaide.

| 27/12/2023 a les 17:27h
Arxivat a: General, Coent el Rovell, Rovell de Foc, Fans de l'Alcover Moll, cançons, música, Martí Sales, Guillermina Motta, lletres, Bill Callahan, Sonora Ponceña, Carlos Nuñez, Ocell de Foc, salut mental, Núria Graham, Xumari Roca, Neil Sabatés, Uma Alcaide

COENT EL ROVELL van ser les 4 prèvies ràdiofòniques a les Jornades de Cultura i Salut Mental Rovell de Foc celebrades el 18 i 19 de novembre de 2023. La idea era fer ràdio en nuclis joves de la comarca sota el pretext de la cultura i la salut mental. Vam escollir 4 podcast en relació amb el territori i tirats endavant per persones joves de cos i/o esperit perquè, sense canviar els formats dels seus programes, parlessin també de salut mental des de diferents òptiques i fixacions.
Fans de l'Alcover Moll:
Les lletres de les cançons són l’ànima d’aquest podcast conduït per Martí Sales. El funcionament és senzill, en Martí convida una persona amiga per escoltar cançons posant l’orella fina en les paraules que s’hi diuen per tot seguit comentar-ne distesament significats o misteris. El passat 18 d'octubre, la taula del Fans es va obrir a 4 joves de la comarca que a través de 5 cançons i de les seves lletres van obrir-se als racons on ens porta la ment. Produït per La Clota amb la col·laboració de l'AC Vic.

Hi participen:
00:00 Martí Sales (Guillermina Motta - "Digueu-me per què")
9:15 Xumari Roca (Sonora Ponceña - "Fuego en el 23")
20:33 Neil Sabatés (Carlos Nuñez - "Negra sombra")
30:11 Núria Graham (Bill Callahan - "Tugboats & Tumbleweeds")
43:34 Uma Alcaide (Ndongo Dara / Tipse / Aly Gorel - "Ngallou J Kongol Foulbe Africa")

Càmera: Irene Gil.
So: Roger Sena.
Edició: Irene Gil i Arnau Musach.
Producció: Marcel Pujols.
Aquest programa s'inclou dins les activitats organitzades per La Clota en el marc del programa Ocell de Foc Osona-Berguedà.