Setembre(s)

Història del cooperativisme a Osona i a la Catalunya Central

Aprofitant la presentació del llibre dels historiadors Gerard Vallejo i Joan Torrents parlem del llegat cooperativista del nostre territori

Rojava: guerra i esperança

| 18/07/2022 a les 11:15h
Arxivat a: General, Setembre(s), Sertembre(s), Museu Industrial del Ter, llibres, Osona, història, cooperativisme, Setembres
Aquesta notícia es va publicar originalment el 18/07/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

SETEMBRE(S) és un espai conduït pel mitjà Setembre en el que s'abordaran temes d'actualitat tractats recentment al mateix mitjà o bé es convidarà una cooperativa propera a l'economia social per a explicar la seva tasca. Sara Blàzquez i Josep Comajoan condueixen les càpsules amb la col·laboració de l'Arnau o en Marcel de La Clota.

La cinquena i última càpsula d'aquesta primera temporada de Ràdio Clota es grava al Museu del Ter de Manlleu i es vol endinsar en el llegat cooperativista de la comarca de la qual formem part, Osona. A través de la divulgació de tres historiadors experts en la matèria (Josep Casanovas, Joan Torrents i Gerard Vallejo), parlem de la importància d'aquest moviment en el passat, per saber d'on venim i cap on anem. La gravació d'aquesta càpsul·la coincideix amb la presentació del llibre Història del cooperativisme a la Catalunya Central editat pel Museu del Ter i l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, d'aquí la presència d'Alba Rojas, la seva coordinadora. Amb tots ells ens preguntem i posem fil a l'agulla sobre els orígens de l'economia social i solidària tal i com la coneixem avui al nostre territori.

Produït per La Clota amb la col·laboració de La Fàbrica de Somnis i Setembre. Hi participen: Anna Pujol i Josep Comajoan (Setembre), Alba Rojas, Joan Torrents, Josep Casanovas i Gerard Vallejo.