Setembre(s)

Rojava: guerra i esperança

Aprofitant l'inauguració de l'exposició fotogràfica sobre la regió autònoma de Rojava, parlem amb dos brigadistes manlleuencs que han estat al nord de Síria

Ens preguntem com es viu sota els preceptes del confederalisme democràtic i com aquests es poden aplicar en permenent estat de guerra

Ozona de privilegis

| 10/06/2022 a les 13:20h
Arxivat a: General, Setembre's, Setembres, Kurdistan, brigadistes, guerra, exposició, Fàbrica dels Somnis, Rojava
Aquesta notícia es va publicar originalment el 10/06/2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


SETEMBRE(S) és un espai conduït pel mitjà Setembre en el que s'abordaran temes d'actualitat tractats recentment al mateix mitjà o bé es convidarà una cooperativa propera a l'economia social per a explicar la seva tasca. Sara Blàzquez i Josep Comajoan condueixen les càpsules amb la col·laboració de l'Arnau o en Marcel de La Clota.

La quarta càpsula de Setembre(s) fa coincidir l'inauguració de l'exposició fotogràfica sobre Rojava, la regió autònoma Kurda del nord de Síria que neix durant la guerra. A la taula parlem amb dos brigadistes manlleuencs que van passar una temporada a la zona perquè ens expliquin com s'organitza una comunitat sota els preceptes del confederalisme democràtic i com és el dia a dia en un indret que no ha viscut altra realitat que no sigui la bèl·lica. Les fotos d'Aleix Auber (també company de Dies d'agost) encara es poden veure exposades a La Fàbrica dels Somnis, gairebé sis mesos després de l'enregistrament d'aquesta càpsula.

Produït per La Clota amb la col·laboració de La Fàbrica de Somnis, El Setembre.
Hi participen: Arnau Musach, Ariadna Masmitjà (Masmi), Ferran Domènech, Sara Blázquez i Josep Comajoan.