L'urbanisme feminista posa la vida quotidiana al centre de les decisions urbanes, tenint en compte la diversitat d'experiències des d'una perspectiva de gènere aplicada a l'anàlisi de l'espai.
El Col·lectiu Punt 6 és una cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses, amb més de 15 anys d’experiència local, estatal i internacional. Van néixer després de l’aprovació l’any 2004 de l’anomenada llei de Barris. Una normativa pionera que engegava mesures socials i urbanes, i que constava de 8 punts bàsics a desenvolupar, sent el sisè, l’«equitat», el que incloïa la perspectiva de gènere en tots els àmbits. D’aquí el seu nom.
Treballen per repensar els espais domèstics, comunitaris i públics amb l'objectiu que promoguin la diversitat social i sense discriminacions. Adopten una perspectiva de gènere interseccional a través de la participació i l'acció comunitària i fomentant la sostenibilitat i l'economia solidària per una transformació feminista dels espais i la societat.
