En Moviment | Feminismes

Xerrada sobre urbanisme feminista al Fòrum de Debats de Vic

L'arquitecta i urbanista Adriana Ciocoletto farà una xerrada sobre el tema al canal de Youtube del Fòrum de Debats

Ciocoletto forma part del col·lectiu Punt Sis, una cooperativa que treballa per repensar els espais domèstics, comunitaris i públics amb l'objectiu que promoguin la diversitat social i sense discriminacions

| 19/02/2021 a les 08:30h
Arxivat a: En moviment
Imatge il·lustrativa
Aquest divendres, 19 de febrer, el Fòrum de Debats de Vic programa una conferència amb el títol d'«Introducció a l'urbanisme feminista» que anirà a càrrec d'Adriana Ciocoletto, doctora arquitecta i urbanista, integrant del col·lectiu Punt 6, en nom del qual parlarà. La conferència començarà a les 8 del vespre i, com sempre, anirà seguida de col·loqui. La conferència es podra seguir a través del canal de Youtube del Fòrum de Debats

L'urbanisme feminista posa la vida quotidiana al centre de les decisions urbanes, tenint en compte la diversitat d'experiències des d'una perspectiva de gènere aplicada a l'anàlisi de l'espai. 

El Col·lectiu Punt 6 és una cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses, amb més de 15 anys d’experiència local, estatal i internacional. Van néixer després de l’aprovació l’any 2004 de l’anomenada llei de Barris. Una normativa pionera que engegava mesures socials i urbanes, i que constava de 8 punts bàsics a desenvolupar, sent el sisè, l’«equitat», el que incloïa la perspectiva de gènere en tots els àmbits. D’aquí el seu nom.

Treballen per repensar els espais domèstics, comunitaris i públics amb l'objectiu que promoguin la diversitat social i sense discriminacions. Adopten una perspectiva de gènere interseccional a través de la participació i l'acció comunitària i fomentant la sostenibilitat i l'economia solidària per una transformació feminista dels espais i la societat.
 


 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Aparcament per a bicicletes a l'escola Andersen de Vic
Aparcament per a bicicletes a l'escola Andersen de Vic | Osona amb bici
Osona amb bici
Article d'Osona amb bici a partir dels decebedors resultats de la diagnosi que ha fet sobre els aparcaments per a bicicleta als equipaments públics de Vic | «Dels 84 equipaments analitzats, 19 (un 23%) no tenen cap aparcament per a bicicleta, entre els quals la Clínica de Vic, el CAP del Remei o el Recinte Firal del Sucre»
Miren Etxezarreta: «Hi ha moltes empreses amb ànim de lucre que han decidit ser cooperativa perquè ja els va bé i això de transformador no té res»
Miren Etxezarreta: «Hi ha moltes empreses amb ànim de lucre que han decidit ser cooperativa perquè ja els va bé i això de transformador no té res» | Miguel López Mallach | DIRECTA
Sara Blázquez
Entrevista a Miren Etxezarreta, economista radicalment crítica amb la teoria econòmica dominant i amb el capitalisme | «Mentre hi hagi un senyors amb l’objectiu d’aconseguir un benefici amb el treball d’altres, crec que és molt difícil estar units»
Concentració de protesta contra l'empresonament de Pablo Hasél, dilluns a Vic
Concentració de protesta contra l'empresonament de Pablo Hasél, dilluns a Vic | Sara Blázquez
Roser Iborra
Article de Roser Iborra de condemna de diverses formes de violència, més enllà de la que ens volen fer veure els mitjans de comunicació hegemònics | «Condemno enèrgicament la violència sibil·lina dels qui ens volen fer creure, amb tots els recursos i des de tots els mitjans, que res no pot canviar»