En Moviment | Periodisme

Presenten a Vic el número especial de 'Volata' dedicat al ciclisme i la cervesa

La presentació, coorganitzada amb Setembre i PilsTer, es farà dijous vinent a la llibreria Muntanya de Llibres de Vic i inclourà una degustació de cervesa

Volata és una revista trimestral especialitzada en ciclisme que prima els continguts de qualitat relacionats amb aquest esport i tot allò que l'envolta

Gino Bartali o com salvar de la mort 800 persones jueves a cop de pedal

| 15/02/2020 a les 18:58h
Arxivat a: En moviment, cervesa, ciclisme, Volata, periodisme
Imatge il·lustrativa
Dijous vinent, dia 20 de febrer, es presenta a l'Espai Canigó de la llibreria Muntanya de Llibres de Vic el número especial dedicat a ciclisme i cervesa de la revista Volata. En l'acte, coorganitzat amb Setembre i PilsTer, a part de la presentació del número 21 de la revista, hi haurà també una degustació de cervesa. L'acte és a les 7 del vespre.

El dedicat a la cervesa és el número 21 de Volata, revista trimestral especialitzada en ciclisme. Volata es defineix com una revista qu eli agraden «les bones històries i la bona fotografia que transmeti el món mentre es pedala». I afegeixen: «Apostem per ralentir el ritme, per la reflexió, la contemplació, l'esperit crític i el periodisme».

El número 21 de Volata que es presenta dijous a Vic, a part de la cervesa, té altres protagonistes, des de Johan Museeuw o Philippe Gilbert a Mitch Docker o Markel Irizar, entre altres. El número explora la relació especial entre ciclisme i cervesa, la beguda tradicionalment relacionada amb aquest esport. S'hi parla des de les cerveses flamenques tan presents en l'espectacle del ciclocross a Bèlgica fins a proves com l'Amstel God Race. També s'hi porposa una ruta per monestirs cistercerncs, molt relacionats amb la fabricació de cervesa; es visita la fàbrica de Brompton, s'hi proves les noves equipacions d'Assos, i es fa un record de la figura de Raymond Poulidor.

Setembre col·labora en la presentació d'aquest número de Volata, en la línia de donar suport a projectes de periodisme de qualitat.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Imatge il·lustrativa
Aleix Auber
Aleix Auber
Fotoreportatge d'Aleix Auber, aquest dissabte al matí, pels carrers de Banyoles, en ple confinament a causa del Covid19 | «Distància, però també complicitat, somriures davant de mirades desconfiades i poques paraules, són el resum perfecte d’aquest dia a dia»
Maria Saladich és cirurgiana a l'Hospital General de Vic, però és també il·lustradora. En ple confinament per la crisi del coronavirus enceta una col·laboració amb Setembre
Maria Saladich és cirurgiana a l'Hospital General de Vic, però és també il·lustradora. En ple confinament per la crisi del coronavirus enceta una col·laboració amb Setembre | Eudald Palma
Sara Blázquez
Entrevista a Maria Saladich, cirurgiana a l'Hospital General de Vic i il·lustradora | Aprofitem les facilitats que ofereixen les noves tecnologies i la seva setmana de reserva a la feina per parlar de la nova col·laboració amb Setembre, però també de la crisi del coronavirus, del sistema sanitari, de les xarxes de suport o de la importància de posar la vida al centre
El confinament ha enganxat a Pol Rifà, autor de la ressenya, llegint 'Serem Atlàntida', de Joan Benesiu (Edicions del Periscopi, 2019)
El confinament ha enganxat a Pol Rifà, autor de la ressenya, llegint 'Serem Atlàntida', de Joan Benesiu (Edicions del Periscopi, 2019) | Pol Rifà
Pol Rifà
Pol Rifà reflexiona des del confinament sobre 'Serem Atlàntida' (Edicions del Periscopi) i El meridià de París (Edicions Poncianes) | «A la novel·la es planteja que en la societat de l’espectacle tot és susceptible d’esdevenir un simulacre. En el sentit que la realitat es presenta com un decorat fruit de l’alienació i del consum generalitzat. Veient la situació actual m’aventuro a plantejar que el confinament també pot acabar convertint-se en un simulacre propi d’una societat de control»