En Moviment | Gastronomia

Tasta La Llavor, jornada gastronòmica a Roda de Ter on es podran tastar varietats locals

La jornada es farà diumenge al matí al parc de la Muntanyeta

S'hi podran tastar tomàquets tradicionals locals a més d'elaboracions del forn Mas Corcó i del restaurant L'Horta de Tavertet

Mas Corcó: el pagès que fa de forner i el forner que fa de pagès

| 05/09/2019 a les 09:52h
Arxivat a: En moviment, llavors, gastronomia, Banc de Llavors de Roda de Ter, Tasta la Llavor
Aquesta notícia es va publicar originalment el 05/09/2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Banc de Llavors de Roda de Ter i la Xarxa de Productes de la Terra organitzen aquest diumenge 8 de setembre Tasta la Llavor. El que serà la 4a Jornada Gastronòmica de Productes Tradicionals d'Osona es farà entre les 11 del matí i les 2 del migdia al Banc de Llavors de Roda, al parc de la Muntanyeta. 

La idea és que les assistents a la jornada puguin tastar verdures «amb el gust deliciós que han tingut tota la vida i amb l'aspecte que els ha donat la natura», segons expliquen els organitzadors. S'hi podrà aprendre sobre la importància de cultivar llavors autòctones, així com intercanviar llavors i idees. 

A partir de les 11 es podrà fer un tast de tomàquets tardiconals locals conduït per membres i col·laboradors de l'associació. Els participants en el tast triaran entre tots els tomàquets que agraden més, pel gust, per l'aspecte, etc. 

A 2/4 d'1 del migdia començarà la taula rodona «Per què cultivar varietats locals», amb la participació de Pep Salsetes, pioner en la recuperació de varietats locals a Catalunya. Durant i després de la taula rodona hi haurà un tast d'elaboracions fetes amb verdura de varietats tradicionals. S'ho podran tastar elaboracons del forn Mas Corcó de Manlleu, que cou amb llenya i farina ecològica, i plats amb verdures de la comarca elaborats per Jordi Coromina, del restaurant l'Horta de Tavertet, un dels cinc candidats al millor cuiner jove de l'any 2018 al Fòrum Gastronòmic.

Durant la jornada, a part d'intercanvi de llavors d'Osona, es vendran planters d'hivern de varietats d'Osona del Banc de Llavors de Roda de Ter. La jornada estarà amenitzada pel grup musical La gent del Toll.
 

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Els quatre detinguts durant la seva intervenció a la concentració de suport a Vic, després de sortir en llibertat provisional
Els quatre detinguts durant la seva intervenció a la concentració de suport a Vic, després de sortir en llibertat provisional | Sara Blázquez Castells
Josep Comajoan Colomé
El jutge de Solsona, que encara no havia donat per tancada la investigació, ha arxivat les diligències en aplicació de la llei d’amnistia i ha aixecat les mesures cautelars | La policia nacional espanyola els havia detingut l’agost passat acusats de voler boicotejar el pas d’una etapa de la Vuelta a Espanya pel Solsonès
Foto de família de les persones sòcies de Walden XXI després de l'acte inaugural
Foto de família de les persones sòcies de Walden XXI després de l'acte inaugural
El projecte reconvertirà l'antic hotel Jecsalis en 31 apartaments dissenyats per promoure la convivència i l'autogestió de les persones grans | La «carta al futur» que ha escrit l'equip impulsor del projecte destaca el que representa d'autogestió de les cures per oferir una alternativa a les residències tradicionals i la soledat no volguda
'Veus per una transició ecosocial', obra col·lectiva editada per Pol·len, es presenta aquest dissabte a Can Grau, a les Masies de Roda
'Veus per una transició ecosocial', obra col·lectiva editada per Pol·len, es presenta aquest dissabte a Can Grau, a les Masies de Roda | Sara Blázquez Castells
Aina Serra Julià | Núria Loras Boada | Josep Comajoan Colomé
Reproduïm el capítol sobre comunicació del llibre 'Veus per una transició ecosocial', que es presenta aquest dissabte a Can Grau, a les Masies de Roda | El capítol ha estat escrit per Aina Serra Julià, Núria Loras Boada i Josep Comajoan Colomé, periodistes de les cooperatives La Sembra, El Far Cooperatiu i Dies d'agost