Setembre Crític | Ecologia

​El GDT denuncia una tala d’arbres a la llera del riu Ter al seu pas per Manlleu

La tala s’està realitzant des de l’Embarcador del Ter fins passat el pont de Can Molas afectant desenes d’arbres

L’Ajuntament havia anunciat al seu web la retirada d’arbres caiguts durant les darreres riuades, però no la tala

El Mercadona no és la solució: és el problema

| 29/11/2018 a les 10:00h
Arxivat a: Setembre crític, arbres, Manlleu, medi natural, ecologia, medi ambient, GDT
Un dels punts a la llera del Ter a Manlleu on es va produir la tala d'aquest dimecres.
Un dels punts a la llera del Ter a Manlleu on es va produir la tala d'aquest dimecres. | GDT
Aquesta notícia es va publicar originalment el 29/11/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimecres al matí, pels volts de les 12, un soci del Grup de Defensa del Ter alertava de la tala indiscriminada de salzes blancs a l’alçada del pont de Can Molas de Manlleu. Membres de l’entitat ecologista s’hi han desplaçat per presenciar com els arbres queien un rere l’altre, produint un espetec eixordador. L’entitat ecologista ho ha comunicat als agents rurals i tot seguit ho ha denunciat a les xarxes socials en una piulada amb un vídeo on es pot apreciar com cau un arbre de més de 15 metres.
 

Treballs de tala dels arbres, aquest dimecres a toca del passeig del Ter de Manlleu Foto: Grup de Defensa del Ter


El passat 9 de novembre, l’Ajuntament de Manlleu havia comunicat que l’Agència Catalana de l’Aigua començaria a retirar els arbres tombats durant la riuada que va provocar inundacions a Manlleu el15 d’octubre. També informava que s’havia començat a actuar a la zona del pont de Can Molas, però que es preveia retirar tots els arbres tombats a banda i banda de la llera de tot el tram fluvial del municipi durant vàries setmanes. En cap moment es parlava de tala.

Segons el GDT, al tractar-se de bosc de ribera és un espai amb un gran valor ecològic, on els arbres tenen una gran influència pel manteniment de l’ecosistema.

 
Silvina Merino a l'entrada del local de Creadoness.
Silvina Merino a l'entrada del local de Creadoness. | Anna Pujol Navarro
Anna Pujol Navarro
Entrevista a una de les creadores de l'associació ètica de moda sostenible situada al carrer Robadors de Barcelona | «La nomenclatura economia social és molt europea, però el que significa, al sud global, hi existeix des de fa molt de temps»
Les quatre varietats que han sortit al mercat tenen una etiqueta diferent obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs
Les quatre varietats que han sortit al mercat tenen una etiqueta diferent obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs
Els vins s’han fet a partir de raïm de vinyes treballades per aquest projecte de relleu agrari i inserció de col·lectius vulnerables | Quatre petits elaboradors del Penedès han col·laborat amb el projecte elaborant els quatre vins que configuren la col·lecció
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies.
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies. | Sara Blázquez Castells
Anna Pujol Navarro
«Hem de prendre consciència per sortir d’aquesta dinàmica de consum bèstia i ferotge» | «Cada segon, a escala internacional, s’aboca un camió ple de roba que no s’aprofita»