En Moviment | Contaminació

Acte a Manlleu sobre la contaminació per ozó troposfèric procedent del trànsit de Barcelona

A l'acte hi participarà Xavier Querol, un dels principals investigadors dels efectes de la contaminació per excés de trànsit a Barcelona i que acaba afectant a la comarca d'Osona

La xerrada es fa aquest dimarts a les Llunes del Ter de l'Embarcador del Ter de Manlleu

​Entitats ecologistes demanen que es declari tota Catalunya zona vulnerable per contaminació per purins

| 09/07/2018 a les 18:39h
Arxivat a: En moviment, Xavier Querol, Giensta Mary, ozó, qualitat de l'aire, Embarcador del Ter, Llunes del Ter, GDT, contaminació
Aquesta notícia es va publicar originalment el 09/07/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Grup de Defensa del Ter organitza aquest dimarts 10 e juliol en el marc de les Llunes del Ter de l'Embarcador del Ter de Manlleu la xerrada «Osona, zona d'ozó». La xerrada anirà a càrrec de Xavier Querol, investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques, i de Ginesta Mary d'Ecologistes en Acció i el Grup de Defensa del Ter. Querol és un dels màxims experts en la contaminació que pateixen comarques interiors, i més concretament la d'Osona, i que té l'origen en el trànsit de l'àrea metropolitana. 

A la xerrada, que es farà a 2/4 de 8 del vespre, s'explicarà què és i com es forma l'ozó troposfèric, com afecta a la salut humana i vegetal i quines solucions hi hauria a la problemàtica. En l'organització de l'acte hi col·laboren diverses entitats que lluiten per la millora de la qualitat de l'aire.
 

 

[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Les quatre varietats que han sortit al mercat tenen una etiqueta diferent obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs
Les quatre varietats que han sortit al mercat tenen una etiqueta diferent obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs
Els vins s’han fet a partir de raïm de vinyes treballades per aquest projecte de relleu agrari i inserció de col·lectius vulnerables | Quatre petits elaboradors del Penedès han col·laborat amb el projecte elaborant els quatre vins que configuren la col·lecció
Imatge il·lustrativa
Sara Blázquez Castells
La primera de nou rutes cooperatives combina la tradició industrial amb el paisatge i la gastronomia de la Catalunya Central | L’escapada s’atura en diferents projectes cooperatius i transformadors, com el primer supermercat cooperatiu de Catalunya, el Celler Cooperatiu d’Artés, Sambucus o Can Magi
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies.
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies. | Sara Blázquez Castells
Anna Pujol Navarro
«Hem de prendre consciència per sortir d’aquesta dinàmica de consum bèstia i ferotge» | «Cada segon, a escala internacional, s’aboca un camió ple de roba que no s’aprofita»