En Moviment

​El Festival Protesta incorpora l'ACVic en la seva cinquena edició, centrada en l'art reivindicatiu

Dimarts es presenta la programació d'aquest any

Entre el jurat hi ha Valentí Oliveras, del festival Clam, l'escriptora Najat El Hachmi o el realitzador David Fontseca

El Festival Protesta elegeix 12 finalistes entre els 579 curtmetratges rebuts d'arreu del món

| 06/10/2017 a les 11:53h
Arxivat a: En moviment, art, documentals, cinema, Festival Protesta
Aquesta notícia es va publicar originalment el 06/10/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Festival Protesta presentarà dimarts vinent 10 d'octubre a les 12 del migdia a l'ACVic Centre d'Arts Contemporànies de Vic la programació de l'edició d'aquest any i els dotze curtmetratges de crítica social finalistes d'entre els 579 presentats d'arreu del món que es projectaran durant els nou dies de festival en diversos espais de la ciutat, i que concursaran pels tres premis proposats. ACVic Centre d'Arts Contemporànies és un equipament cultural públic destinat a la promoció de la creació, la investigació, la producció i la difusió de propostes vinculades a les pràctiques artístiques contemporànies.

Des del 20 fins el 28 d'octubre, els espais Protesta acolliran, a part de les projeccions dels curtmetratges, conferències, taules rodones, activitats artístiques, debats, música en directe, exposicions i altres activitats amb l'art reivindicatiu com a eix temàtic. També es continuarà amb una de les novetats que es van incloure l'any passat: la projecció de llargmetratges. Aquest any, el Protesta té programades més de 50 projeccions: 38 curtmetratges (12 de la selecció oficial i 26 de la selecció no competitiva) i 11 llargmetratges, entre els quals hi ha 4 estrenes a Catalunya, 2 d'elles també a l'Estat. A més, el festival programa una sessió a Barcelona i una a Manresa.

El jurat

També es presentaran tots els membres del jurat de l'edició d'aquest any, on destaquen noms com Olga Capdevila, il·lustradora; Valentí Oliveras, director de programació del Clam, Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya; David Fontseca, realitzador de documentals i de televisió; Adrià Bas, periodista i guionista a TV3, i Najat El Hachmi, escriptora i mediadora cultural. El jurat determinarà els guanyadors, però també ho farà el públic durant tota la setmana. Dimarts s'explicarà el sistema de votacions.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Carmen Moreno fent una formació amb Carlota Caldés, amb qui també ha publicat 'Maternar en plural'
Carmen Moreno fent una formació amb Carlota Caldés, amb qui també ha publicat 'Maternar en plural' | Cedida
Sara Blázquez Castells
Després de l'èxit de la versió en castellà, Carmen Moreno publica el seu 'Hipnopart' en català | «Amb una bona preparació, el part no es viu com una situació que simplement «passa» i en què som passives, sinó com un procés transcendental en què som part activa i acompanyem els nostres nadons a néixer»
El debat de com s'afronta la temàtica de les cures centrarà la sisena sessió de l'Escola del Col·lapse
El debat de com s'afronta la temàtica de les cures centrarà la sisena sessió de l'Escola del Col·lapse
Es fa aquest diumenge a la Guixa amb la Xarxa pel Dret a Cura, l'Associació Més que Cures i el Grup de Suport Mutu de Manlleu | S'hi debatrà sobre què es pot fer des de les comunitats per posar les cures i la vida al centre
La manifestació clamava per un habitatge digne i contra el monocultiu turístic al Pirineu.
La manifestació clamava per un habitatge digne i contra el monocultiu turístic al Pirineu. | Anna Pujol Navarro
Anna Pujol Navarro
La manifestació per un habitatge digne al Pirineu compta amb una afluència de quatre mil persones | La dignitat dels pobles pirinencs i de la pagesia es posen de manifest en els parlaments dels diversos col·lectius, a més de la denúncia al monocultiu turístic