En Moviment

​El Festival Protesta incorpora l'ACVic en la seva cinquena edició, centrada en l'art reivindicatiu

Dimarts es presenta la programació d'aquest any

Entre el jurat hi ha Valentí Oliveras, del festival Clam, l'escriptora Najat El Hachmi o el realitzador David Fontseca

El Festival Protesta elegeix 12 finalistes entre els 579 curtmetratges rebuts d'arreu del món

| 06/10/2017 a les 11:53h
Arxivat a: En moviment, art, documentals, cinema, Festival Protesta
Aquesta notícia es va publicar originalment el 06/10/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Festival Protesta presentarà dimarts vinent 10 d'octubre a les 12 del migdia a l'ACVic Centre d'Arts Contemporànies de Vic la programació de l'edició d'aquest any i els dotze curtmetratges de crítica social finalistes d'entre els 579 presentats d'arreu del món que es projectaran durant els nou dies de festival en diversos espais de la ciutat, i que concursaran pels tres premis proposats. ACVic Centre d'Arts Contemporànies és un equipament cultural públic destinat a la promoció de la creació, la investigació, la producció i la difusió de propostes vinculades a les pràctiques artístiques contemporànies.

Des del 20 fins el 28 d'octubre, els espais Protesta acolliran, a part de les projeccions dels curtmetratges, conferències, taules rodones, activitats artístiques, debats, música en directe, exposicions i altres activitats amb l'art reivindicatiu com a eix temàtic. També es continuarà amb una de les novetats que es van incloure l'any passat: la projecció de llargmetratges. Aquest any, el Protesta té programades més de 50 projeccions: 38 curtmetratges (12 de la selecció oficial i 26 de la selecció no competitiva) i 11 llargmetratges, entre els quals hi ha 4 estrenes a Catalunya, 2 d'elles també a l'Estat. A més, el festival programa una sessió a Barcelona i una a Manresa.

El jurat

També es presentaran tots els membres del jurat de l'edició d'aquest any, on destaquen noms com Olga Capdevila, il·lustradora; Valentí Oliveras, director de programació del Clam, Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya; David Fontseca, realitzador de documentals i de televisió; Adrià Bas, periodista i guionista a TV3, i Najat El Hachmi, escriptora i mediadora cultural. El jurat determinarà els guanyadors, però també ho farà el públic durant tota la setmana. Dimarts s'explicarà el sistema de votacions.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
'Tot era massa fràgil' descriu dos escenaris, el de 2025, precol·lapse ecològic, i el de 2045, on Catalunya viu sota un règim totalitari
'Tot era massa fràgil' descriu dos escenaris, el de 2025, precol·lapse ecològic, i el de 2045, on Catalunya viu sota un règim totalitari | Carme Cara
Jordi Martí Font
Crítica de Jordi Martí Font de la novel·la 'Tot era massa fràgil', de Rubèn Suriñach | «Ara toca pensar-hi i parlar-ne perquè el que ens conta Rubèn Suriñach en aquestes pàgines no és, desgraciadament, només una novel·la de ficció»
Un moment de la rua pel centre de Torelló
Un moment de la rua pel centre de Torelló
Susanna Mary
Susanna Mary s'estrena a Setembre amb una crònica de l'acte de divendres a Torelló contra els assassinats masclistes | «El patriarcat té arrels profundes, el dolor també. La ràbia, també»
«La por que ens feia la bruixa, ara ens la pot fer la immigració que volen que identifiquem com l’esca dels nostres mals»
«La por que ens feia la bruixa, ara ens la pot fer la immigració que volen que identifiquem com l’esca dels nostres mals» | Asmus Koefoed
Carme Brugarola
«L'extrema dreta vol que retornem a l’esgarriada edat mitjana on els homes benaurats torturaven les estigmatitzades dones malèfiques» | «La simplicitat dels missatges de l’extrema dreta activen la por ancestral que ens paralitza: no es fan preguntes, no es pensa»