En moviment

​Lluís Riera presenta el seu últim llibre ‘Cacáhuatl’ a Vic amb una degustació de xocolata

La presentació es fa dijous vinent, 6 d'abril, a les 8 del vespre al restaurant El Gravat en un acte coorganitzat amb la cooperativa Dies d'agost i la llibreria Muntanya de Llibres

'Cacáuhatl' és un recopilació de 51 poemes que es corresponen amb 51 tipus diferents de xocolates acompanyats de fotografies de la fotògrafa Pol Vila

Lluís Riera: «No pretenia fer una pastisseria revolucionària, però defensaré el que humanament cregui»

, Vic | 31/03/2017 a les 20:22h
Arxivat a: En moviment, Cacáhuatl, Lluís Riera, llibres, poesia, xocolata, El Gravat
Imatge il·lustrativa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 31/03/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Lluís Riera Callís presenta dijous vinent, dia 6 d’abril, el seu últim llibre, Cacáhuatl (Pol·len Edicions), una obra on s’hi combinen els poemes del poeta i pastisser olotí amb fotografies de Pol Vila i Ollé. La presentació es farà a les 8 del vespre al restaurant El Gravat, en un acte coorganitzat amb la cooperativa Dies d’agost i la llibreria Muntanya de Llibres. Durant l’acte s’hi farà lectura d’alguns dels poemes i alhora es farà una degustació de xocolata.

En una entrevista a Setembre, Lluís Riera parlava així de Cacáhuatl: «El llibre no és res més que un recopilatori de dos anys d'escriure poemes, lligant dues de les passions que tinc: la pastisseria i xocolateria i la poesia. He agafat la col·lecció de 51 tipus de xocolata i a cadascun li he assignat un poema. Cacáhuatl no és només un llibre, sinó que és un llibre-objecte. Amb la fotografia com a suport. Vam escollir una fotògrafa originària d'Igualada, que està a l'Escola d'Art d'Olot, Pol Vila. Ella està vinculada a molts moviments socials i va sorgir la idea d’intentar transmetre les textures i els volums dins l’obrador de la xocolata i vam fer un treball conjunt».

Lluís Riera Callís, autor dels poemes, és pastisser de cinquena generació, especialitzat en xocolata. Políticament compromès, lletraferit poèticament, rapsode i escriptor. Treu el seu quart llibre, el primer amb editorial.

Les fotografies són de Pol Vila i Ollé qui es dedica a la fotografia des d’abans dels 18 anys. Participa en el moviment artisticopolític (fotoprotesta), i es destaca per treballar l’obra fotogràfica com a conjunt d’imatges que supera la individualitat.

De cara a fer la previsió per a la xocolata, si es vol assistir a l’acte de dijous, es demana si es pot avisar abans al telèfon del Gravat (938 86 02 76) o al correu electrònic [email protected]
 

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
M. Carme Rafecas ressenya 'Tardor' (Raig verd, 2019), d'Ali Smith
M. Carme Rafecas ressenya 'Tardor' (Raig verd, 2019), d'Ali Smith
M. Carme Rafecas
M. Carme Rafecas estrena la secció 'Més llibres, més lliures' amb la ressenya de 'Tardor' (Raig Verd, 2019), la primera novel·la del quartet estacional d'Ali Smith
Loquillo
Loquillo | Lucía de Andrés
Jordi Martí Font
«Com que no fas cap gest per diferenciar-te de la majoria d'espanyolistes que hi ha i que et lloen acabes essent la BSO dels feixistes i això a algú que, com tu, presumeix de ser antifeixista l'hauria de posar molt nerviós» | «De tu, nascut al Poble Sec i nét d'un antifeixista, adulador de Durruti, esperàvem alguna cosa més que acabar endollat als mítings de BOCS»
Imatge de bona sintonia entre les delegacions del PSOE i ERC durant una de les trobades que han fet per negociar la investidura de Pedro Sánchez
Imatge de bona sintonia entre les delegacions del PSOE i ERC durant una de les trobades que han fet per negociar la investidura de Pedro Sánchez | PSOE
Jordi Martí Font
«No importa massa que els principals beneficiats del pacte a nivell organitzatiu siguin els del PSOE, una organització política de dretes al servei dels amos de sempre i ara més que mai» | «La segona transició està en marxa i, vista la primera, l'única forma de fer-li front continua sent la mateixa de sempre: des del carrer i sense deixar de perdre el somriure, amb paciència i sense desànim perquè segur que veurem coses desconcertants i descensos al pou de la llonganissa adulterada dels que marquen època»