En moviment

​Lluís Riera presenta el seu últim llibre ‘Cacáhuatl’ a Vic amb una degustació de xocolata

La presentació es fa dijous vinent, 6 d'abril, a les 8 del vespre al restaurant El Gravat en un acte coorganitzat amb la cooperativa Dies d'agost i la llibreria Muntanya de Llibres

'Cacáuhatl' és un recopilació de 51 poemes que es corresponen amb 51 tipus diferents de xocolates acompanyats de fotografies de la fotògrafa Pol Vila

Lluís Riera: «No pretenia fer una pastisseria revolucionària, però defensaré el que humanament cregui»

, Vic | 31/03/2017 a les 20:22h
Arxivat a: En moviment, El Gravat, xocolata, poesia, llibres, Lluís Riera, Cacáhuatl
Imatge il·lustrativa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 31/03/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Lluís Riera Callís presenta dijous vinent, dia 6 d’abril, el seu últim llibre, Cacáhuatl (Pol·len Edicions), una obra on s’hi combinen els poemes del poeta i pastisser olotí amb fotografies de Pol Vila i Ollé. La presentació es farà a les 8 del vespre al restaurant El Gravat, en un acte coorganitzat amb la cooperativa Dies d’agost i la llibreria Muntanya de Llibres. Durant l’acte s’hi farà lectura d’alguns dels poemes i alhora es farà una degustació de xocolata.

En una entrevista a Setembre, Lluís Riera parlava així de Cacáhuatl: «El llibre no és res més que un recopilatori de dos anys d'escriure poemes, lligant dues de les passions que tinc: la pastisseria i xocolateria i la poesia. He agafat la col·lecció de 51 tipus de xocolata i a cadascun li he assignat un poema. Cacáhuatl no és només un llibre, sinó que és un llibre-objecte. Amb la fotografia com a suport. Vam escollir una fotògrafa originària d'Igualada, que està a l'Escola d'Art d'Olot, Pol Vila. Ella està vinculada a molts moviments socials i va sorgir la idea d’intentar transmetre les textures i els volums dins l’obrador de la xocolata i vam fer un treball conjunt».

Lluís Riera Callís, autor dels poemes, és pastisser de cinquena generació, especialitzat en xocolata. Políticament compromès, lletraferit poèticament, rapsode i escriptor. Treu el seu quart llibre, el primer amb editorial.

Les fotografies són de Pol Vila i Ollé qui es dedica a la fotografia des d’abans dels 18 anys. Participa en el moviment artisticopolític (fotoprotesta), i es destaca per treballar l’obra fotogràfica com a conjunt d’imatges que supera la individualitat.

De cara a fer la previsió per a la xocolata, si es vol assistir a l’acte de dijous, es demana si es pot avisar abans al telèfon del Gravat (938 86 02 76) o al correu electrònic [email protected].
 

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Les quatre varietats que han sortit al mercat tenen una etiqueta diferent obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs
Les quatre varietats que han sortit al mercat tenen una etiqueta diferent obra de l’il·lustrador penedesenc Lluís Masachs
Els vins s’han fet a partir de raïm de vinyes treballades per aquest projecte de relleu agrari i inserció de col·lectius vulnerables | Quatre petits elaboradors del Penedès han col·laborat amb el projecte elaborant els quatre vins que configuren la col·lecció
Imatge il·lustrativa
Sara Blázquez Castells
La primera de nou rutes cooperatives combina la tradició industrial amb el paisatge i la gastronomia de la Catalunya Central | L’escapada s’atura en diferents projectes cooperatius i transformadors, com el primer supermercat cooperatiu de Catalunya, el Celler Cooperatiu d’Artés, Sambucus o Can Magi
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies.
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies. | Sara Blázquez Castells
Anna Pujol Navarro
«Hem de prendre consciència per sortir d’aquesta dinàmica de consum bèstia i ferotge» | «Cada segon, a escala internacional, s’aboca un camió ple de roba que no s’aprofita»