En moviment | Música

Joan Colomo, Guineu, Júlia Colom i la Ludwig Band, al Festival EnCanta que comença dijous

El certamen, que es fa del 8 al 12 de maig a Roda de Ter, inclou tot un seguit d’activitats paral·leles que van des d’un concert secret a activitats a les escoles

| 06/05/2024 a les 12:21h
Arxivat a: En moviment, Festival EnCanta, música, Joan Colomo, Júlia Colom, La Ludwig Band
Ja fa set anys que el Festival EnCanta va començar a posar la banda sonora a la primavera de Roda de Ter i, des d’aleshores, no ha parat de créixer i de consolidar-se. Entre el 8 i el 12 de maig, diferents espais del municipi osonenc es convertiran en els escenaris d’un certamen que es vol convertir en una cita imprescindible per a cantautores i cantautors. 

Enguany, com sempre, hi haurà noms coneguts i d’altres que ben aviat sonaran arreu i que l’EnCanta presumeix de descobrir. Així doncs, al costat d’artistes consagrats com Joan Colomo, Guineu, la Ludwig Band, Anari, Júlia Colom i l’espectacle que reuneix Amorante amb els Sara Fontan, el festival programa d’altres que el públic està descobrint o que sonen més enllà de les fronteres de Catalunya. En aquest sentit, Colomet, Mar Grimalt, Àlex, Blat, Selma Bruna (component de Marala), Elle León, Isaac Ulam o River Omelet acabaran de vestir la programació de l’EnCanta 2024.

Com cada any, el festival aposta per acostar la música a tots els públics i és per això es mantenen els preus populars i s’inclou la novetat de la gratuïtat per als menors de dos anys. Dins de la programació oficial, també hi haurà dos concerts gratuïts, el d’Isaac Ulam, i el d’Elle Leon als Jardins de Can Planoles.

Programació paral·lela

L’EnCanta, tot i ser un festival de petit format, va més enllà dels concerts com a tal i ofereix tot un seguit d’activitats paral·leles que inclouen diverses iniciatives. Una d’elles és «L’EnCanta a l’Escola», amb un concert d’Àlex Blat per a cicle superior de primària i un altre de Colomet per a secundària. La Ludwig Band també se suma a aquesta proposta, fent que l’alumnat versioni un tema del grup i que el comparteixi amb la banda de l’Alt Empordà.

D’altra banda, el certamen proposa dos concerts gratuïts inaugurant el cicle DesEnCanta, amb Isaac Ulam i Elle Leon, en horari de vermut als Jardins de Can Planoles.

Finalment, el passat 19 d’abril es va fer una festa per als espectadors habituals de l’EnCanta, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i dins el marc del projecte Escenari Secret. El certamen de Roda de Ter on va programar dues propostes que no havien sonat mai al festival sense que el públic conegués els noms dels artistes abans d’assistir al concert. Les persones que hi van assistir van poder gaudir dels espectacles d’Arnau Obiols i de Bewis de la Rosa. 
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Persones guanyadores de l'edició 2023.
Persones guanyadores de l'edició 2023. | Fundació Roca Galés
El termini per presentar els treballs és fins al 22 de juliol | Els guardons valoren que les recerques presentades donin respostes a problemes actuals de la societat i que tinguin una perspectiva de gènere | S’hi poden inscriure investigacions tant individuals com col·lectives
Imatge de l'edició 2023 de la festa.
Imatge de l'edició 2023 de la festa. | Arxiu Festa del Riu
Anna Pujol Navarro
La festa comptarà amb activitats per a tots els públics i tindrà el parc Josep Vidal com a epicentre el divendres 24 i el dissabte 25 de maig | Reggae per Xics i Boom boom fighters són els grups que tocaran el dissabte a la tarda-vespre
Representants de les tres entitats organitzadores de l'Escola del Col·lapse, amb el cartell del cicle
Representants de les tres entitats organitzadores de l'Escola del Col·lapse, amb el cartell del cicle | Sara Blázquez
L'Escola del Col·lapse és un espai de pensament i creació col·lectiu impulsat per la Comunalitat de Vic, conjuntament amb El Refugi i l'Associació Terra Fèrtil | La primera sessió de l’Escola del Col·lapse és farà el diumenge 26 de maig a l’espai El Refugi de la Guixa i pretén ser una sessió introductòria, sota el títol «Davant del col·lapse, escenaris futurs»