EN MOVIMENT | ATENEUS COOPERATIUS

“Mengem o se’ns mengen?” El Desnormalitza’t debat i reflexiona al voltant del sector agroalimentari en la seva tercera edició

El cicle de xerrades, debats i tallers, organitzat per Coopsetània, cada any se centra en un àmbit diferent i té per objectiu qüestionar la norma imperant i visibilitzar respostes i alternatives existents a la vegueria Penedès en el marc de l’economia social i solidària

Com a novetat, enguany el cicle programarà activitats a Igualada i Calafell, a més de Vilanova i la Geltrú

| 05/10/2023 a les 12:55h
Arxivat a: En moviment, Ateneus cooperatius
Aquesta notícia es va publicar originalment el 05/10/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Del 6 d’octubre al 10 de novembre Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt i Baix Penedès, Anoia i Garraf, organitza el cicle de xerrades i debat Desnormalitza’t. La iniciativa, que enguany arriba a la seva tercera edició, té per objectiu qüestionar allò normatiu al voltant d’algun àmbit i presentar les alternatives que s’erigeixen al model imperant. Sota el lema “Mengem o se’ns mengen?” enguany, l’agroecologia i l’alimentació es posaran al centre del debat.

Resulta sorprenent, però per si el sector primari de casa nostra desaparegués els prestatges dels supermercats continuarien estant plens, ara bé, a quin preu? Quin impacte suposaria això per a les consumidores? I pel territori? Aquesta reflexió és el punt de partida al voltant del qual s’articula enguany el Desnormalitza’t. Qui decideix què mengem? D’on provenen, com es produeixen i qui hi ha darrere dels aliments que ingerim? Quant “greenwashing” s’amaga a les etiquetes o certificacions ‘eco’? Què en queda del patrimoni culinari del nostre territori? Aquestes qüestions buscaran resposta en les quatre activitats que programa el cicle en la seva tercera edició. Quatre jornades que, per primer cop, es descentralitzen i, a banda de Vilanova i la Geltrú -el seu emplaçament habitual-, tindran lloc també a Calafell i Igualada.

El cicle s’articula al voltant de quatre activitats que tenen per objectiu promoure la reflexió al voltant del model d’agroecologia i alimentació imperant així com les conseqüències socials, ecològiques i econòmiques que comporta. Alhora, cada sessió servirà per descobrir i conèixer altres maneres de produir, elaborar, comercialitzar, consumir i fins i tot cuinar, que s’erigeixen des de l’economia social i solidària i que defugen de la lògica del benefici per apostar per la sostenibilitat i el benestar de les persones.
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Imatge il·lustrativa
La primera sessió serà el 26 de maig a l’espai El Refugi de la Guixa | Totes les sessions tindran una part teòrica al matí i una de més pràctica i lúdica a la tarda
Organitzadors i guardonats del concurs d'il·lustració, dijous a l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló
Organitzadors i guardonats del concurs d'il·lustració, dijous a l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló
Josep Comajoan Colomé
Dijous es van lliurar a Torelló els reconeixements a les tres persones guanyadores del certamen d’il·lustració del mateix nom | Els relats han d’estar inspirats en les deu il·lustracions finalistes i tant poden ser del gènere distòpic com utòpic
Silvina Merino a l'entrada del local de Creadoness.
Silvina Merino a l'entrada del local de Creadoness. | Anna Pujol Navarro
Anna Pujol Navarro
Entrevista a una de les creadores de l'associació ètica de moda sostenible situada al carrer Robadors de Barcelona | «La nomenclatura economia social és molt europea, però el que significa, al sud global, hi existeix des de fa molt de temps»