En Moviment | Medi Ambient

«Si el riu no porta aigua, rajarà l'aixeta?», es pregunta el GDT aquest divendres a Torelló

La xerrada anirà a càrrec d‘Annelies Broekman del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF)

Serà aquest divendres a les 7 del vespre a La Cooperativa de Torelló dins el cicle «Menys pluja i més calor... què fem?»

Un 52% de les fonts d’Osona i el Lluçanès ja no ragen i el 41% de les que ho fan, estan contaminades

| 08/04/2024 a les 13:24h
Arxivat a: En moviment, GDT, grup de defensa del ter, aigua, medi ambient, sequera, emergència climàtica
El Grup de Defensa del Ter (GDT) organitza aquest divendres 12 d'abril a Torelló una xerrada per aprofundir en la gestió. Més concretament, segons diu l'entitat ecologista en la convocatòria de l'acte, en com gestionar l'aigua «en defensa de la vida per adaptar-nos millor al canvi global i per donar resposta a per què serveix tenir els rius vius». «Si el riu no porta aigua, rajarà l'aixeta?», també es pregunten en el títol de l'acte. La xerrada es farà a partir de les 7 del vespre a la sala d'actes de la Cooperativa de Torelló, al carrer Enric Prat de la Riba.

La xerrada anirà a càrrec d‘Annelies Broekman del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals) i la presentació de l’acte a càrrec de Pep Bisquert, de la plataforma Volem l’Aigua Neta Clara i Nostra.

L’acte forma part del cicle de xerrades «Menys pluja i més calor.. què fem?», que va començar fa dos mesos amb una xerrada de Jordi Molist de l’ACA a Manlleu i amb la de Ferran Garcia de Justícia Alimentària a Vic.
 

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Persones guanyadores de l'edició 2023.
Persones guanyadores de l'edició 2023. | Fundació Roca Galés
El termini per presentar els treballs és fins al 22 de juliol | Els guardons valoren que les recerques presentades donin respostes a problemes actuals de la societat i que tinguin una perspectiva de gènere | S’hi poden inscriure investigacions tant individuals com col·lectives
Imatge de l'edició 2023 de la festa.
Imatge de l'edició 2023 de la festa. | Arxiu Festa del Riu
Anna Pujol Navarro
La festa comptarà amb activitats per a tots els públics i tindrà el parc Josep Vidal com a epicentre el divendres 24 i el dissabte 25 de maig | Reggae per Xics i Boom boom fighters són els grups que tocaran el dissabte a la tarda-vespre
Representants de les tres entitats organitzadores de l'Escola del Col·lapse, amb el cartell del cicle
Representants de les tres entitats organitzadores de l'Escola del Col·lapse, amb el cartell del cicle | Sara Blázquez
L'Escola del Col·lapse és un espai de pensament i creació col·lectiu impulsat per la Comunalitat de Vic, conjuntament amb El Refugi i l'Associació Terra Fèrtil | La primera sessió de l’Escola del Col·lapse és farà el diumenge 26 de maig a l’espai El Refugi de la Guixa i pretén ser una sessió introductòria, sota el títol «Davant del col·lapse, escenaris futurs»