En moviment

Francesc Mateu, director d'Oxfam Intermón a Catalunya, parla de les ONG a l'Ateneu de Manlleu

El debat sobre les ONG serà aquest dijous a les 9 del vespre a l'Ateneu de Manlleu

Francesc Mateu dirigeix Oxfam Intermón a Catalunya des de l'any 2004 i ha participat en projectes de cooperació en diferents parts del món

, Manlleu | 30/03/2017 a les 10:27h
Arxivat a: En moviment, Oxfam Intermón, Francesc Mateu, ONG, Ateneu de Manlleu
Imatge il·lustrativa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 30/03/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Francesc Mateu, director d'Oxfam Intermón a Catalunya, serà l'encarrega d'introduir aquest dijous un debat a l'Ateneu de Manlleu sobre les ONG. En el debat s'intentarà donar resposta a diferents preguntes: Què és una ONG? De quina manera les organitzacions -algunes amb implantació a molts països- poden actuar per combatre les problemàtiques d’un món globalitzat? Aportar en aquestes organitzacions és només un blanquejador de consciències? Què és més útil col·laborar amb una ONG gran que pot fer plans d’actuació més globals o una petita ONG que fa un projecte puntual? 

Francesc Mateu és metge, especialitzat en medicina tropical. Treballa a Oxfam Intermón des de l’any 1988. Ha treballat com a metge a Bolívia (88-92), ha coordinat els projectes a Àfrica Austral (92-00) i també ha fet tasques d’avaluació interna i sistemes (00-02). Va coordinar el projecte de Comerç amb Justícia (02-04) que Oxfam Intermón va fer conjuntament amb Setem i Alternativa3 al Fòrum 2004. Des del 2004 és el director d’Oxfam Intermón a Catalunya.

L'acte serà aquest dijous dia 30 a les 9 del vespre a l'Ateneu de Manlleu. L'activitat és gratuïta.

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Un moment de la representació de 'Femení plural. Les dones de Puigneró'
Un moment de la representació de 'Femení plural. Les dones de Puigneró'
Roser Iborra
Ressenya de Roser Iborra de l'obra 'Femení plural. Les dones de la Puigneró' | «Són vint dones a l’escenari, d’edats ben diverses (moltes havien treballat a Puigneró) i això sol ja és una festa!» | «Una reivindicació de la feminitat àgil i preciosa: de l’amistat, de la dignitat; de les mans sàvies i del cos baldat»
M. Carme Rafecas ressenya 'Lítica' (Males Herbes), de Lucia Pietrelli
M. Carme Rafecas ressenya 'Lítica' (Males Herbes), de Lucia Pietrelli
M. Carme Rafecas
M. Carme Rafecas ressenya 'Lítica', de Lucia Pietrelli (Males Herbes) | «Ens trobem davant de trànsits sexuals, desamors, violències, bogeries, miralls, mirades... «Ella» ja no pot més amb el seu pensament i llavors desitja ser una planta del bosc»
Es van organitzar dos grups de trail running que van pujar a Tagamanent
Es van organitzar dos grups de trail running que van pujar a Tagamanent | Wild Women 2020
Sara Blázquez
Wild Women 2020 és un projecte impulsat per tres dones i pretén ser un espai de trobada de «dones de muntanya» | Una vuitantena de dones van participar a la primera macro sortida del projecte, el passat 9 de febrer a Sant Martí de Centelles, i van fer senderisme, trail running i escalada