En Moviment | Desobediència fiscal

El Consell de la República inicia a Osona la seva campanya de desobediència fiscal

Dimarts es fa una xerrada explicativa de la campanya a la biblioteca Pilarín Bayés de Vic

El Consell de la República remarca que el tipus de desobediència que promou no tindrà conseqüències per al contribuent

​La gent no s’adona del poder que té

| 06/04/2023 a les 20:15h
Arxivat a: En moviment, fiscalitat, desobediència fiscal, desobediència, Consell de la República
Aquesta notícia es va publicar originalment el 06/04/2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aprofitant l’inici de la campanya de la declaració de la renda, el Consell de la República, a través dels Consells Locals de l’Alt Ter, ha posat en marxa una campanya d’objecció fiscal a Osona que començarà amb una xerrada divulgativa el dimarts 11 d’abril a les 7 de la tarda, a la biblioteca Pilarín Bayés de Vic. 

En aquest acte es donaran a conèixer els procediments per dur a terme -«sense conseqüències», recalquen- una declaració de la renda que faci objecció fiscal a despeses com la monarquia espanyola.

El dissabte següent, dia 15, entre les onze del matí i la una del migdia, a la plaça Major de Vic hi haurà una parada conjunta del Consell de la República i l’ANC per divulgar la campanya, que vol destacar que «amb els nostres impostos no volem que es financin ni la monarquia corrupta, ni exèrcits hostils, ni la repressió als catalans», segons manifesten en un comunicat. 
  
La campanya té com a lema «Amb els teus impostos fes República Catalana», i a les xarxes promou l’etiqueta #proumonarquia. 

La campanya vol que s’aprofiti la declaració de la renda per posar de manifest el rebuig dels catalans a l’espoli fiscal que pateix el país i a l’ús que l’estat fa dels impostos recaptats.
 



 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Imatge il·lustrativa
La primera sessió serà el 26 de maig a l’espai El Refugi de la Guixa | Totes les sessions tindran una part teòrica al matí i una de més pràctica i lúdica a la tarda
Organitzadors i guardonats del concurs d'il·lustració, dijous a l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló
Organitzadors i guardonats del concurs d'il·lustració, dijous a l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló
Josep Comajoan Colomé
Dijous es van lliurar a Torelló els reconeixements a les tres persones guanyadores del certamen d’il·lustració del mateix nom | Els relats han d’estar inspirats en les deu il·lustracions finalistes i tant poden ser del gènere distòpic com utòpic
Silvina Merino a l'entrada del local de Creadoness.
Silvina Merino a l'entrada del local de Creadoness. | Anna Pujol Navarro
Anna Pujol Navarro
Entrevista a una de les creadores de l'associació ètica de moda sostenible situada al carrer Robadors de Barcelona | «La nomenclatura economia social és molt europea, però el que significa, al sud global, hi existeix des de fa molt de temps»