En moviment | Antirepressiu

Homenatge als presos polítics i les persones represaliades a Vic

L'acte es fa aquest dijous a la plaça Major i comptarà amb la presència, entre altres, de Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Txevi Buigas, Marcel Vivet o Dani Gallardo

Durant l'acte es despenjaran les imatges dels presos polítics de la plaça i se'n penjaran de noves reivindicant la independència

Es crea un grup de suport a les afectades pels múltiples casos de repressió a Osona

| 15/07/2021 a les 09:49h
Arxivat a: En moviment, presos polítics, :pacte
Aquesta notícia es va publicar originalment el 15/07/2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous a 2/4 de 9 del vespre es fa a la plaça Major de Vic un homenatge als presos polítics i a les persones represaliades per la defensa de l'1 d'Octubre. L'acte comptarà amb la presència d'algunes d'elles, com Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Txevi Buigas, Marcel Vivet, Roger Español, Ferran Molas, Dani Gallardo o Jordi Pesarrodona.

Durant l'acte es retiraran les imatges dels presos polítics que han presidit durant mesos la plaça Major de Vic i se'n desplegaran de noves amb la paraula «Independència», per recordar «quin és l'objectiu i que la repressió persisteix», segons diuen els organitzadors en la convocatòria de l'acte.

L'acte és organitzat per :pacte, plataforma impulsada entre altres entitats per la Cambra de Comerç d'Osona, la Intersindical d'Osona i el Ripollès, el CDR Alt Ter, l'ANC Osona, Òmnium Cultural Osona i el Consell per la República de Vic. Segons expliquen en la convocatòria, l'acte pretén ser un reconeixement a les persones que des de la política i l'activisme social van participar en el procés unilateral d'octubre de 2017, alhora que es vol posar de manifest la situació actual.

L'acte, afegeixen, pretén ser un clam per la unitat i la via unilateral com a única via possible perquè Catalunya esdevingui un estat independent, alhora que una crida a la desobediència, la denúncia i la mobilització.
 

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Imatge il·lustrativa
Sara Blázquez Castells
La primera de nou rutes cooperatives combina la tradició industrial amb el paisatge i la gastronomia de la Catalunya Central | L’escapada s’atura en diferents projectes cooperatius i transformadors, com el primer supermercat cooperatiu de Catalunya, el Celler Cooperatiu d’Artés, Sambucus o Can Magi
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies.
Trini Molist a l'edifici de les Adoberies. | Sara Blázquez Castells
Anna Pujol Navarro
«Hem de prendre consciència per sortir d’aquesta dinàmica de consum bèstia i ferotge» | «Cada segon, a escala internacional, s’aboca un camió ple de roba que no s’aprofita»
L'acte va incloure una lectura de poesia palestina traduïda al català
L'acte va incloure una lectura de poesia palestina traduïda al català
Roser Iborra
Crònica de Roser Iborra de l'acte organitzat dissabte a Manlleu pel Casal Boira Baixa | «No fa falta gaire res més: només la gent, transportant cossos o llegint, o escoltant, per dir que ja n’hi ha prou, que no volem formar part dels silencis còmplices que permeten el genocidi»