En Moviment

Les primeres jornades «Comunitzant Osona» presenten alternatives en habitatge, economia i formació

La jornada serà dissabte al centre cívic Can Pau Raba de Vic i comptarà amb la presència, entre altres, de Sostre Cívic, Cal Cases, el Casal Claret, Dies d'agost i la Troca

La jornada, que també comptarà amb una activitat musical amb Santi Serratosa, s'obrirà amb la presentació del llibre 'El comú català'

Habitatge cooperatiu: més assequibilitat, més estabilitat i més flexibilitat

| 23/01/2018 a les 21:34h
Arxivat a: En moviment, Comunitzant Osona, bé comú
Aquesta notícia es va publicar originalment el 23/01/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El col·lectiu Comunitzant Osona organitza per aquest dissabte, 27 de gener, les primeres jornades «Comunitzant Osona» amb l'objectiu de presentar diferents alternatives econòmiques i socials basades en les teories del bé comú i posar en valor allò comú. A la jornada s'hi presentaran diferents iniciatives, des d'habitatge -com Sostre Cívic o Cal Cases- a d'economia social i solidària -com el Casal Claret o Dies d'agost-, passant per la formació i el coneixement -com la Troca o la Universitat Popular de Granollers.

La jornada, que es farà al Centre Cívic Can Pau Raba, començarà a les 10 del matí amb la presentació del llibre El comú català, a càrrec del seu autor, l'historiador David Algarra. Tot seguit, després de prendre cafè i infusions de comerç just gentilesa de l'Espai Oikia, hi haurà una activitat de ritme i precussió corporal, «Moviment el cos i l'ànima en comú», a càrrec de Santi Serratosa.

Passades les 12 començaran els tres tallers temàtics sobre experiències sobre el (bé) comú. Un sobre vida en comú, amb Ignasi Flores, membre de Sostre Cívic, impulsors de projectes d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús, i Guiomar Vargas, membre de Cal Cases Cooperativa d’habitatge i experiència de la vida en comunitat de Santa Maria d'Oló. El segon taller versarà sobre economies i bé comú, amb Sara Blázquez i Josep Comajoan, de la cooperativa de comunicació Dies d'agost, que també explicaran l'experiència de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, i Anna Larios i Joan Soler, del Casal Claret, que explicaran la seva experiència d'economia social i solidària a Vic. El tercer taller, sobre coneixement i bé comú, comptarà amb la presència d'Ariadna Sabaté i Ester Rams, de la Troca, escola comunitària de formació permanent del barri de Sants de Barcelona, i Mariano Fernández, de la Universitat Popular de Granollers. A 2/4 de 2, sota l'epígraf, «I ara què?», es farà la posada en comú dels tres tallers.

A les 2 es tancarà la jornada amb un vermut-concert a càrrec de La casa per la teulada (Helena Vilar, Mariona Vilar i Jordi Tolosa).
 

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
'Tot era massa fràgil' descriu dos escenaris, el de 2025, precol·lapse ecològic, i el de 2045, on Catalunya viu sota un règim totalitari
'Tot era massa fràgil' descriu dos escenaris, el de 2025, precol·lapse ecològic, i el de 2045, on Catalunya viu sota un règim totalitari | Carme Cara
Jordi Martí Font
Crítica de Jordi Martí Font de la novel·la 'Tot era massa fràgil', de Rubèn Suriñach | «Ara toca pensar-hi i parlar-ne perquè el que ens conta Rubèn Suriñach en aquestes pàgines no és, desgraciadament, només una novel·la de ficció»
Un moment de la rua pel centre de Torelló
Un moment de la rua pel centre de Torelló
Susanna Mary
Susanna Mary s'estrena a Setembre amb una crònica de l'acte de divendres a Torelló contra els assassinats masclistes | «El patriarcat té arrels profundes, el dolor també. La ràbia, també»
«La por que ens feia la bruixa, ara ens la pot fer la immigració que volen que identifiquem com l’esca dels nostres mals»
«La por que ens feia la bruixa, ara ens la pot fer la immigració que volen que identifiquem com l’esca dels nostres mals» | Asmus Koefoed
Carme Brugarola
«L'extrema dreta vol que retornem a l’esgarriada edat mitjana on els homes benaurats torturaven les estigmatitzades dones malèfiques» | «La simplicitat dels missatges de l’extrema dreta activen la por ancestral que ens paralitza: no es fan preguntes, no es pensa»