en moviment

'Diaris de Kandahar', aquest dijous a l'Ateneu de Manlleu

El documental gira entorna a l'experiència d'un fotoperiodista en el front de guerra de Kandahar, a l'Afganistan

El treball està basat en els diaris que Loue Palu va escriure entre 2006 i 2010

, Manlleu | 12/01/2017 a les 16:45h
Arxivat a: En moviment, Ateneu de Manlleu, Manlleu, documental, Loue Palu, Afganistan, guerra
Aquesta notícia es va publicar originalment el 12/01/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Ateneu de Manlleu projecta aquest dijous Diaris de Kandahar. El viatge interior d'un fotògraf de guerra. Es tracta d'un documental a partir de l'experiència de Loue Palu com a fotoperiodista en el front de combat de Kandahar, al sud de l'Afganistan. El documental es va fer a partir dels diaris que va escriure entre 2006 i 2010. Les fotos són testimoni de la seva vivència i exposa la realitat (i també una desconnexió de la realitat) del conflicte armat amb una afirmació afectada: «L’experiència va més enllà de les fotos’».

L’obra de Loue Palu tracta projectes de llarga durada sobre temes polítics i socials i ha rebut nombrosos premis. Palu pateix una evolució psicològica causada per la violència que el converteix en protagonista incapaç de comprendre la brutal situació que l’envolta. Tot és un caos i la seva vida es torna trivial quan torna a l’Amèrica del Nord i el contrast permet comprendre el món interior del fotògraf de guerra.

El documental es projecta aquest dijous a les 9 de la nit. El preu és de 3 euros, gratuït per als socis de l'Ateneu.


 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Un moment de la representació de 'Femení plural. Les dones de Puigneró'
Un moment de la representació de 'Femení plural. Les dones de Puigneró'
Roser Iborra
Ressenya de Roser Iborra de l'obra 'Femení plural. Les dones de la Puigneró' | «Són vint dones a l’escenari, d’edats ben diverses (moltes havien treballat a Puigneró) i això sol ja és una festa!» | «Una reivindicació de la feminitat àgil i preciosa: de l’amistat, de la dignitat; de les mans sàvies i del cos baldat»
M. Carme Rafecas ressenya 'Lítica' (Males Herbes), de Lucia Pietrelli
M. Carme Rafecas ressenya 'Lítica' (Males Herbes), de Lucia Pietrelli
M. Carme Rafecas
M. Carme Rafecas ressenya 'Lítica', de Lucia Pietrelli (Males Herbes) | «Ens trobem davant de trànsits sexuals, desamors, violències, bogeries, miralls, mirades... «Ella» ja no pot més amb el seu pensament i llavors desitja ser una planta del bosc»
Es van organitzar dos grups de trail running que van pujar a Tagamanent
Es van organitzar dos grups de trail running que van pujar a Tagamanent | Wild Women 2020
Sara Blázquez
Wild Women 2020 és un projecte impulsat per tres dones i pretén ser un espai de trobada de «dones de muntanya» | Una vuitantena de dones van participar a la primera macro sortida del projecte, el passat 9 de febrer a Sant Martí de Centelles, i van fer senderisme, trail running i escalada