En Moviment

Acampada a la plaça Major de Vic contra l'acomiadament de treballadors de les càrnies

L'acampada, convocada per Càrnies en Lluita i la COS, comença aquest dissabte

Vint-i-vuit treballadors de Le Porc Gourmet han estat acomiadats en no voler-se canviar de la falsa cooperativa catalana TAIC a la gallega Auga

Treballadors de Le Porc Gourmet denuncien l'empresa en sentir-se coaccionats perquè es passin a una falsa cooperativa gallega

| 03/02/2018 a les 15:06h
Arxivat a: En moviment, falses cooperatives, Le Porc Gourmet, Clavial, TAIC, Auga, Càrnies en Lluita, COS, indústria agroalimentària, indústria càrnia
Càrnies en Lluita i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) han convocat per a aquest dissabte a la tarda una acampada reivindicativa a la plaça Major de Vic. El motiu és l'acomiadament de 28 persones que treballen a l'escorxador de Santa Eugènia, Le Porc Gourmet, a través de la falsa cooperativa TAIC. Segons Càrnies en Lluita, l'acomiadament, que es va fer efectiu l'1 de febrer, es produeix després que aquests 28 treballadors es neguessin a canviar-se de TAIC a la cooperativa gallega Auga, segons Càrnies en Lluita per eludir el compliment de la nova llei de cooperatives catalana. Un canvi, segons ja havia informat Setembre, incentivat fins i tot per part d'alguns responsables de la mateixa cooperativa TAIC.

A més, l'1 de març poden perdre la feina uns 500 treballadors més de Le Porc Gourmet. Es tracta dels treballadors de la falsa cooperativa Clavial, que en la seva última assemblea de socis, davant la massiva presència de treballadors de l'empresa, van aprovar donar compliment a algunes de les millores laborals previstes a la nova llei. Davant aquest canvi, Le Porc Gourmet hauria comunicat a Clavial, que té la seu a Vic, que a partir de l'1 de març ja no compten amb ells per continuar treballant a l'escorxador de Santa Eugènia.

Davant aquest panorama, i davant el reiterat incompliment de la nova llei de cooperatives, Càrnies en Lluita i la COS donen un pas més en la seva lluita i convoquen aquesta acampada a la plaça Major de Vic.

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Safates de porexpan amb fruita en una botiga de productes ecològics de Gràcia | Arnau Comajoan
Arnau Comajoan Cara
01/01/1970
Arnau Comajoan escriu aquest article redefinint alguns conceptes entorn a l'anomenada «sobirania alimentària» a partir del seu periple per alguns establiments alimentaris suposadament ecològics de Gràcia | «La globalització del capitalisme ha aconseguit que trobem normal, necessari, un dret, menjar fruites de l'altra punta del món, com si no poguéssim viure perfectament alimentant-nos de les fruites (de temporada) que podem cultivar aquí amb les característiques del nostre territori i les condicions climàtiques que tenim»
Anna Ribas i Thaïs Serrà, al davant del CAP de Santa Eugènia de Berga | Anna Jordana
Ferran Domènech
01/01/1970
« Si han de portar el nen al metge perquè es troba malament han de deixar de treballar un dia» | «Tenen la part dolenta dels autònoms i la part dolenta dels assalariats» | El CAP de Santa Eugènia de Berga aten diàriament de lesions entre cinc i set treballadors de l'escorxador Le Porc Gourmet
Els cinc mossos asseguts a la banqueta dels acusats, aquest matí a l'Audiència de Barcelona | Jesús Rodríguez
Jesús Rodríguez
01/01/1970
Les víctimes denuncien fins a quaranta cops de porra en l'episodi viscut el maig de l'any 2014 durant el desallotjament del centre social barceloní | Els informes mèdics acrediten lesions i fractures al cap, l'orella, el braç o la mà, entre altres