En Moviment

Rosa Maria Calaf conversa sobre periodisme amb Josep Comajoan en un acte a Vic

L'acte forma part de les Propostes de Tardor del centre cívic Can Pau Raba i es fa aquest dijous a les 7 de la tarda

Calaf ha estat, entre altres, corresponsal de TVE a Nova York, Moscou, Buenos Aires i Roma

| 23/10/2017 a les 21:19h
Arxivat a: En moviment, Rosa Maria Calaf, Josep Comajoan, periodisme
Rosa Maria Calaf
La periodista Rosa Maria Calaf serà la protagonista aquest dijous d'una de les Propostes de Tardor del centre cívic Can Pau Raba de Vic. Ho serà en una conversa amb Josep Comajoan, periodista de Setembre i de la cooperativa Dies d'agost. Sota el títol «Informats o entretinguts?», els dos periodistes conversaran sobre periodisme i la professió periodística. També enllaçaran la conversa amb alguns temes d'actualitat. L'acte serà a les 7 de la tarda a Can Pau Raba. 

Rosa Maria Calaf va néixer a Barcelona el 1945. Llicenciada en Dret i Periodisme, té una trajectòria professional dilatadíssima que l'ha portat a treballar en 183 països diferents. Ha estat, entre altres coses, corresponsal de TVE a Novar York, Moscou, Buenos Aires i Roma durant 25 anys. També va formar part de l'equip directiu fundador de TV3. Ha informat sobre política, economia, conflictes i catàstrofes, cultura i societat. És guanyadora del Premi Ondas i del Premi Nacional de Periodisme. Josep Comajoan, per la seva part, va néixer a Vic el 1967, i després de 25 anys a El 9 Nou, el 2016 va fundar amb Sara Blázquez la cooperativa Dies d'agost i Setembre.
 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Safates de porexpan amb fruita en una botiga de productes ecològics de Gràcia | Arnau Comajoan
Arnau Comajoan Cara
01/01/1970
Arnau Comajoan escriu aquest article redefinint alguns conceptes entorn a l'anomenada «sobirania alimentària» a partir del seu periple per alguns establiments alimentaris suposadament ecològics de Gràcia | «La globalització del capitalisme ha aconseguit que trobem normal, necessari, un dret, menjar fruites de l'altra punta del món, com si no poguéssim viure perfectament alimentant-nos de les fruites (de temporada) que podem cultivar aquí amb les característiques del nostre territori i les condicions climàtiques que tenim»
Anna Ribas i Thaïs Serrà, al davant del CAP de Santa Eugènia de Berga | Anna Jordana
Ferran Domènech
01/01/1970
« Si han de portar el nen al metge perquè es troba malament han de deixar de treballar un dia» | «Tenen la part dolenta dels autònoms i la part dolenta dels assalariats» | El CAP de Santa Eugènia de Berga aten diàriament de lesions entre cinc i set treballadors de l'escorxador Le Porc Gourmet
Els cinc mossos asseguts a la banqueta dels acusats, aquest matí a l'Audiència de Barcelona | Jesús Rodríguez
Jesús Rodríguez
01/01/1970
Les víctimes denuncien fins a quaranta cops de porra en l'episodi viscut el maig de l'any 2014 durant el desallotjament del centre social barceloní | Els informes mèdics acrediten lesions i fractures al cap, l'orella, el braç o la mà, entre altres