Periodisme cultural, popular i de base

A Setembre potenciarem la cultura popular i de base, sobretot aquella menystinguda en els mitjans de comunicació hegemònics

A Setembre volem recuperar la memòria històrica, també la del passat cooperativista, associatiu i d’autogestió del poble català

Periodisme de proximitat, però sense barreres

| 26/11/2016 a les 16:57h
Arxivat a: Setembre, cultura, periodisme cultural, periodisme, Setembre
A Setembre volem potenciar la cultura popular i de base menystinguda als mitjans hegemònics | http://ratjam.tumblr.com/
Aquesta notícia es va publicar originalment el 26/11/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El periodisme cultural no és només explicar les programacions dels grans teatres o parlar sobre el llibre que ha estat el super vendes de l'any, sinó que la Cultura és fins i tot, la manera com ens relacionem entre nosaltres. El periodisme ha de potenciar la cultura popular i de base, i és el que farà Setembre, sobretot aquella cultura menystinguda en els mitjans de comunicació hegemònics.

Entenem la cultura com a expressió d’un grup, sigui un col·lectiu, un poble o tota una nació... Perquè com deia Montserrat Roig, la cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini.

A Setembre volem recuperar la memòria històrica, i sobretot la del passat cooperativista, associatiu i d’autogestió del poble català. Ens interessa construir i explicar la cultura comunitària, és a dir, aquella que neix i que creix de la comunitat.
Safates de porexpan amb fruita en una botiga de productes ecològics de Gràcia | Arnau Comajoan
Arnau Comajoan Cara
01/01/1970
Arnau Comajoan escriu aquest article redefinint alguns conceptes entorn a l'anomenada «sobirania alimentària» a partir del seu periple per alguns establiments alimentaris suposadament ecològics de Gràcia | «La globalització del capitalisme ha aconseguit que trobem normal, necessari, un dret, menjar fruites de l'altra punta del món, com si no poguéssim viure perfectament alimentant-nos de les fruites (de temporada) que podem cultivar aquí amb les característiques del nostre territori i les condicions climàtiques que tenim»
Anna Ribas i Thaïs Serrà, al davant del CAP de Santa Eugènia de Berga | Anna Jordana
Ferran Domènech
01/01/1970
« Si han de portar el nen al metge perquè es troba malament han de deixar de treballar un dia» | «Tenen la part dolenta dels autònoms i la part dolenta dels assalariats» | El CAP de Santa Eugènia de Berga aten diàriament de lesions entre cinc i set treballadors de l'escorxador Le Porc Gourmet
Els cinc mossos asseguts a la banqueta dels acusats, aquest matí a l'Audiència de Barcelona | Jesús Rodríguez
Jesús Rodríguez
01/01/1970
Les víctimes denuncien fins a quaranta cops de porra en l'episodi viscut el maig de l'any 2014 durant el desallotjament del centre social barceloní | Els informes mèdics acrediten lesions i fractures al cap, l'orella, el braç o la mà, entre altres