Periodisme social, o com explicar la societat des de diferents prismes

A Setembre publicarem reportatges que promoguin alternatives i un model alternatiu a l'actual, tant social com econòmic

Pretenem visibilitat a col·lectius invisibilitzats per molts mitjans, sobretot aquells que tenen més dificultats per fer sentir la seva veu, potenciant les pràctiques transformadores en l'àmbit econòmic, laboral, mediambiental i cultural

Periodisme de proximitat, però sense barreres

| 26/11/2016 a les 17:47h
Arxivat a: Setembre, periodisme social, periodisme, Setembre
Imatge 'vintage' de dones en bicicleta. Setembre donarà especial rellevància a les informacions de gènere
Aquesta notícia es va publicar originalment el 26/11/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Hi ha moltes maneres de viure la vida i hi ha moltes maneres de conviure, i no només aquelles que se'ns expliquen als grans mitjans o que els interessa explicar o vendre als gabinets de comunicació. Des del periodisme es poden explicar alternatives i es poden mostrar diferents punts de vista, ja siguin socials, com econòmics, com culturals.

És precisament el que farem a Setembre, presentar la societat on vivim des de diferents prismes. Ho farem publicant reportatges que promoguin alternatives i un model alternatiu a l'actual, tant social com econòmic. I això també inclou donar visibilitat a col·lectius invisibilitzats per molts mitjans, sobretot aquells que tenen més dificultats per fer sentir la seva veu, potenciant les pràctiques transformadores en l'àmbit econòmic, laboral, mediambiental i cultural.

A Setembre donarem rellevància als temes relacionats amb el gènere, l' educació i la salut, eixos bàsics per fer d'aquest un món millor.
Safates de porexpan amb fruita en una botiga de productes ecològics de Gràcia | Arnau Comajoan
Arnau Comajoan Cara
01/01/1970
Arnau Comajoan escriu aquest article redefinint alguns conceptes entorn a l'anomenada «sobirania alimentària» a partir del seu periple per alguns establiments alimentaris suposadament ecològics de Gràcia | «La globalització del capitalisme ha aconseguit que trobem normal, necessari, un dret, menjar fruites de l'altra punta del món, com si no poguéssim viure perfectament alimentant-nos de les fruites (de temporada) que podem cultivar aquí amb les característiques del nostre territori i les condicions climàtiques que tenim»
Anna Ribas i Thaïs Serrà, al davant del CAP de Santa Eugènia de Berga | Anna Jordana
Ferran Domènech
01/01/1970
« Si han de portar el nen al metge perquè es troba malament han de deixar de treballar un dia» | «Tenen la part dolenta dels autònoms i la part dolenta dels assalariats» | El CAP de Santa Eugènia de Berga aten diàriament de lesions entre cinc i set treballadors de l'escorxador Le Porc Gourmet
Els cinc mossos asseguts a la banqueta dels acusats, aquest matí a l'Audiència de Barcelona | Jesús Rodríguez
Jesús Rodríguez
01/01/1970
Les víctimes denuncien fins a quaranta cops de porra en l'episodi viscut el maig de l'any 2014 durant el desallotjament del centre social barceloní | Els informes mèdics acrediten lesions i fractures al cap, l'orella, el braç o la mà, entre altres