En moviment

​Lluís Riera presenta el seu últim llibre ‘Cacáhuatl’ a Vic amb una degustació de xocolata

La presentació es fa dijous vinent, 6 d'abril, a les 8 del vespre al restaurant El Gravat en un acte coorganitzat amb la cooperativa Dies d'agost i la llibreria Muntanya de Llibres

'Cacáuhatl' és un recopilació de 51 poemes que es corresponen amb 51 tipus diferents de xocolates acompanyats de fotografies de la fotògrafa Pol Vila

Lluís Riera: «No pretenia fer una pastisseria revolucionària, però defensaré el que humanament cregui»

, Vic | 31/03/2017 a les 20:22h
Arxivat a: En moviment, Cacáhuatl, Lluís Riera, llibres, poesia, xocolata, El Gravat
Aquesta notícia es va publicar originalment el 31/03/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Lluís Riera Callís presenta dijous vinent, dia 6 d’abril, el seu últim llibre, Cacáhuatl (Pol·len Edicions), una obra on s’hi combinen els poemes del poeta i pastisser olotí amb fotografies de Pol Vila i Ollé. La presentació es farà a les 8 del vespre al restaurant El Gravat, en un acte coorganitzat amb la cooperativa Dies d’agost i la llibreria Muntanya de Llibres. Durant l’acte s’hi farà lectura d’alguns dels poemes i alhora es farà una degustació de xocolata.

En una entrevista a Setembre, Lluís Riera parlava així de Cacáhuatl: «El llibre no és res més que un recopilatori de dos anys d'escriure poemes, lligant dues de les passions que tinc: la pastisseria i xocolateria i la poesia. He agafat la col·lecció de 51 tipus de xocolata i a cadascun li he assignat un poema. Cacáhuatl no és només un llibre, sinó que és un llibre-objecte. Amb la fotografia com a suport. Vam escollir una fotògrafa originària d'Igualada, que està a l'Escola d'Art d'Olot, Pol Vila. Ella està vinculada a molts moviments socials i va sorgir la idea d’intentar transmetre les textures i els volums dins l’obrador de la xocolata i vam fer un treball conjunt».

Lluís Riera Callís, autor dels poemes, és pastisser de cinquena generació, especialitzat en xocolata. Políticament compromès, lletraferit poèticament, rapsode i escriptor. Treu el seu quart llibre, el primer amb editorial.

Les fotografies són de Pol Vila i Ollé qui es dedica a la fotografia des d’abans dels 18 anys. Participa en el moviment artisticopolític (fotoprotesta), i es destaca per treballar l’obra fotogràfica com a conjunt d’imatges que supera la individualitat.

De cara a fer la previsió per a la xocolata, si es vol assistir a l’acte de dijous, es demana si es pot avisar abans al telèfon del Gravat (938 86 02 76) o al correu electrònic info@diesdagost.cat.
 

 
[EN MOVIMENT és una secció de Setembre per donar a conèixer el dia a dia dels moviments socials i de les entitats d'Osona i la Catalunya interior que treballen per la transformació social]
Francisco Castro, a Vic, el 7 de febrer passat | Sara Blázquez
Josep Comajoan
01/01/1970
L'escriptor i editor gallec Francisco Castro va presentar a Manlleu 'Em deia Simbad', traducció al català d'un novel·la pensada per explicar l'Alzheimer a infants i adolescents | «En línies generals els polítics són una gent desastrosa que està en Cultura com podien estar en Mitjons, si existís un ministeri d’això»
Anna Gabriel | Parlament
Jordi Martí Font
01/01/1970
«Gràcies per no arronsar-te i mirar de cara, amb boca ampla i francès de l'Ille de France, el món que ens intenta fer callar i que ens vol reduir a la veu estrafeta dels qui demanen disculpes als amos dient que «jo no ho sabia», «tot era broma», «...un simulacre» o «van ser els voluntaris» | «Gràcies per ser crítica i autocrítica i no acceptar les lloances ni quan aquestes vénen del costat més proper»
Protesta de treballadors de Le Porc Gourmet després de la rua de cotxes reivindicativa de diumenge | Càrnies en Lluita
Montse Castañé
01/01/1970
«Fa dos anys, es va crear una Taula de càrnies amb els grans sindicats grocs i la patronal on discuteixen la jugada sense la presència d’altres sindicats petits i sense cap representant dels treballadors i treballadores afectats» | «La classe treballadora no ha de donar les gràcies a ningú pel fet de tenir feina; ben al contrari, són els treballadors i treballadores els qui generen els beneficis milionaris del sector carni»